Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Kenneth overwint warmte in Oudenaarde
Nieuws

Kenneth overwint warmte in Oudenaarde

Kenneth VDD Oudenaarde

Een paar jaar geleden kreeg hij in gelijkaardige omstandigheden nog een flinke klop door de hittte, maar vandaag doorstond Kenneth Vandendriessche de warmte in de 5de Triatlon van Vlaanderen. Hij verloor niet al te veel tijd in het zwemonderdeel, rukte meteen op naar voor op de fiets en bleef dan sterk lopen voor de hoofdrolspelers van Geraardsbergen vorige week. Joke Coysman ging alweer van start tot finish aan de leiding en zorgde net als vorige week voor een walkover.

Met de last minute afmelding van Alexandra Tondeur kwam de tegenstand vooral uit het Nederlandse kamp, met Marleen Honkoop en Ilona Eversdijk. Coysman ging meteen na het zwemonderdeel aan de leiding. Ze bouwde haar voorsprong uit in het fietsen en liep vlot naar alweer een overwinning, de tweede in Oudenaarde na haar zege in de allereerste editie in 2012. Honkoop werd tweede en Eversdijk derde. Kristel Imbo pakte de vierde plaats.

Bij de mannen stond er geen maat op Kenneth Vandendriessche. Hij had een vrij goed zwemnummer en nam in de eerste fietsronde het commando over. Hans Verbist van de Sterke Peer Triatlon Club weerde zich fel op de tweede plaats, maar moest in Sven Van Luyck en Laurent Nobels zijn meerderen erkennen. Straffe prestaties van deze twee atleten nauwelijks een week na de triatlon van Geraardsbergen. Van Luyck zou tweede worden en Nobels pakte de derde plaats.

Pechvogel van de dag was Vincent Van de Walle. Hij had goed gezwommen, wisselde voor zijn maatje Kenneth maar hij reed lek in de eerste ronde en verdween uit de wedstrijd. Maar de ster van de 5de Triatlon van Vlaanderen was toch Kenneth Vandendriessche, die supertevreden was met zijn grote triatlonzege na eerdere topprestaties dit seizoen in onder andere het EK duatlon lange afstand. Whytic Priem kwam nog terug om youngsters Hans Verbist en Job Teblick, die het alweer schitterend deed, af te houden.

Jo Zwanepoel en Tine De Smet waren de snelste Ratjes van thuisploeg het Rat Race Team, maar op het podium mochten Ruben Vercruysse en Evelyn Danneels, na twee dagen ziekte, toch vieren als beste atleten van Oudenaarde.

Oudenaarde 2016 uitslag