Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jubileum van Kapelle in goed gezelschap
Nieuws

Jubileum van Kapelle in goed gezelschap

Sofie Goos wint Kapelle
Sofie Goos won Kapelle in 2015 (foto: Johan Tack)

De nationale feestdag kent een defilé in Brussel en een kwarttriatlon in Kapelle-op-den-Bos. De triatlonklassieker blaast dit jaar 10 kaarsjes uit. Een feesteditie met een kidsrun, een VIP gastoptreden van Sofie Goos, een triatlon expo en een breed deelnemersveld met gedoodverfde favorieten, jonge honden, topfitte veteranen en lokale krijgers met Joke Coysman, Stijn Goris en Bruno “Bruce” Cleirbout als absolute blikvangers. De 10de editie is ook een einde, op weg naar een nieuw begin in 2017…

4 op 4 voor Joke Coysman?

Geen Sofie Goos dit jaar aan de start, maar wel aan de zijlijn. La Goos, drievoudig winnares in Kapelle-op-den-Bos, zal de tiende editie op gang schieten. De kans is groot dat zij Joke Coysman (ETZ) voor de vierde keer in evenveel deelnames ziet winnen. Met een vierde winst kan Joke zich tot recordhoudster in Kapelle-op-den-Bos kronen. Tenzij aanstormende talenten als Charlotte Verhaegen (TDL) en Hanne De Vet (SPTC) voor de verrassing zorgen. Bij de heren wordt de winnaar van de allereerste editie in 2007, Stijn Goris, getipt als favoriet voor de winst, naast Kasper Lagae (ETZ), Thomas De Vleeschouwer (ATRIAC) en Nicolas Auverdin (TRIBE, 2de plaats 2014). Ex-proftriatleet en lokale held Bruno “Bruce” Clerbout (ITM) tekent ook present.

Niet-stayer avondwedstrijd

Het wedstrijdparcours is onveranderd gebleven. De atleten zwemmen eerst 750m tot aan het keerpunt net voor de Calandro brug om vervolgens terug te zwemmen tot aan de exitladders ter hoogte van de looppiste. Vervolgens 40km beuken tegen de wind en tot slot 10km hardlopen met aankomst op de atletiekpiste. Traditiegetrouw start de wedstrijd om 17 uur. Twee uur later is de winnaar bekend.

Nieuwe organisatieploeg vanaf 2017

De huidige organisatieploeg houdt het na 10 edities voor bekeken. Voorzitter Koen Van Hoeck: “vzw TriKa is trots dat we op 10 jaar tijd een succesvolle wedstrijd hebben kunnen uitbouwen en dankbaar dat we in de beste verhoudingen hebben kunnen samenwerken met alle betrokken partijen. Vanaf volgend jaar neemt een nieuwe ploeg onder leiding van Jan Geudens de organisatie over. Als organisator van de jaarlijkse zwemwedstrijd voor triatleten is hij de geknipte persoon om de Kapelse triatlontraditie in ere te houden. Met co-organisatoren David Hermans en Rob Van Crombruggen aan boord ziet de toekomst er rooskleurig uit.”

Live op 3athlon.be

De 10de editie van de triatlon van Kapelle-op-den-Bos is opnieuw Wedstrijd In De Kijker op 3athlon.be. Opperhoofd Hans Cleemput, momenteel kampend met een nijpend gebrek aan training, een te weinig aan conditie en een te veel aan kilo’s, zal er niet als atleet bij zijn. Hij brengt wel live updates uit de wedstrijd, dus check 3athlon.be vanaf 16u30 op donderdag 21 juli.

TriKa_Affiche