Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Finishen in een 70.3 op 9 tenen
Nieuws

Finishen in een 70.3 op 9 tenen

Michael Schouwaerts Budapest 2

Naast de Ironman Maastricht was er afgelopen weekend ook de 70.3 Ironman van Budapest. Ondanks het drama wat zich daar afspeelde met de Slovaakse atleet Rado Okrucky hebben we ook graag aandacht voor de prestaties van de Belgen ter plaatse. Thomas De Schutter trad er aan bij de pro’s. De Leuvense tandem Lore Vanclooster en Stefanie Lefevre gaven er het beste van zichzelf. En Sportoase-man Michaël Schouwaerts legde met succes een halve Ironman af op 9 tenen…

Michaël Schouwaerts, directeur van 3athlon.be partner Sportoase, maar bovenal zelf ook helemaal gepassioneerd door triatlon, heeft dit seizoen zijn deel van de pech al gehad. In Barcelona werd hij twee minuten buiten tijd uit de wedstrijd gehaald na een kapot zwembrilletje en een DI2 systeem dat het niet meer deed. In Brasschaat zou hij revanche nemen, maar daar bleek dat hij met een gebroken teen finishte. Die werd goed verzorgd en ingetapet, maar een onvoorzichtige zwaargewicht op Tomorrowland zorgde voor een nieuwe breuk en een afgescheurde pees. Toch kwam Michaël tegen alle doktersadvies in aan de start in Budapest, op karakter, zoals we hem kennen…

“Ik heb nog nooit zo voorzichtig gezwommen als in Budapest”, vertelt Michaël. “Aangezien de pees van die teen afgescheurd is, is een verkeerd contact bijzonder pijnlijk. Ik lette er dan ook vooral op dat ik in het zwemmen zoveel mogelijk de andere atleten ontweek zodat niemand mijn voet zou raken. Door de focus alleen daar op te hebben, was mijn zwemnummer technisch niet van mijn beste. Op de fiets viel het goed mee. 70 km lang kon ik blijven knallen, maar in de laatste 20 km ging het licht uit. Toch haalde ik nog een gemiddelde van 34 per uur. Het parcours was grotendeels vlak op één kort klimmetje in het centrum na. Ook het loopparcours was redelijk vlak en goed uitgezet. Je zag hier aan alles dat deze organisatie klaar lijkt voor een WK in de toekomst.

Michael Schouwaerts finish Budapest

Ik had me voorgenomen om rustig aan te starten aan de halve marathon en in de eerste ronde nam ik aan elke aid station voldoende de tijd. Na halfweg kon ik dan het tempo optrekken. Op negen tenen liep ik met Emma naar de finish. Het gevoel was overweldigend. Op Tomorrowland heb ik serieus gevloekt. ‘Het zal toch weer niet zijn’ dacht ik. Maar dat gevoel aan de finish, voor de ogen van je dochtertje, je vrouw en de hele familie, om je Ironman-droom waar te maken, om op karakter dan toch te finishen, dat is niet te beschrijven. Nu heel even rusten en dan op naar de Sterke Peer in Wuustwezel,” aldus Michaël.

Thomas De Schutter kon wel over al zijn tenen beschikken. Hij werd eerste Belg in Budapest in een tijd van 4u07’26. Goed voor een 24ste plaats overall en de 12de plek bij de pro’s. Daarmee was hij een stuk sneller dan één van de meest opmerkelijke deelnemers aan de halve triatlon. Alexander Vinokurov werd 84ste overall in een meer dan redelijke tijd van 4u26’53. Levende legende Rob Barel werd 25ste overall en won zijn M55 age group met meer dan een halfuur voorsprong.

Stefanie Lore

Bij de vrouwen trokken TDL-ploegmaatjes Stefanie Lefevre en Lore Vanclooster naar Budapest. Zij maakten er een degelijke wedstrijd van. “Wees maar gerust dat we konden lachen aan de finish,” vertelde Stefanie. “Sneller gezwommen dan Vinokurov (al weet ik niet of dat een referentie is 😉 ). Ontgoocheld van het fietsen desondanks geen slechte tijd en dan dat lopen… wat een verval! 6e age grouper en 29e overall”. Lore werd 5de in haar age group en 23ste overall.