Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Val in tijdrit betekent einde seizoen
Nieuws

Val in tijdrit betekent einde seizoen

Hans Van den Buverie
Van den Buverie bij de start van de tijdrit (foto: Johan Tack)

Hans Van den Buverie was dit weekend één van de grote favorieten voor de zege in de tijdrit van Oostende. Voor eigen volk liep het echter grondig mis. Hans kwam na een aanrijding met een andere atleet zwaar ten val. Het verdict is zwaar. Bij de 12BO4-atleet is zijn schouderblad aan flarden. Daarnaast heeft hij een aantal kneuzingen opgelopen. Het seizoen van Van den Buverie zit er helaas op. Al relativeert hij het zelf nog.

“Het verdict is een schouderblad dat aan flarden is en wat kneuzingen her en der. Maar op zich zou alles moeten genezen en een kapotte fiets is te vervangen. Het had veel erger kunnen zijn. Seizoen 2017 begint vandaag,” aldus Hans.

Een fietser kwam vlak voor Hans ten val. Bij het uitwijken (bij een snelheid van 50 km/u) knalde Hans hard op een andere renner die uit de andere richting kwam. Rik, de tegenligger, reed ook aan zo’n 45 km/u. De twee konden elkaar niet meer ontwijken. Ook Rik moest drie dagen in het hospitaal blijven met een gebroken rib en hechtingen aan wenkbrauw en knie.

“Het was een harde klap inderdaad, maar we konden geen kant meer uit. Ik had ook graag meegestreden voor een nieuwe overwinning in mijn thuiswedstrijd en moet jammer genoeg nog enkele sportieve doelen van 2016 annuleren, maar het lot heeft er anders over beslist. Volgend jaar nieuw seizoen, nieuwe doelen en nieuwe successen,” aldus nog Van den Buverie.

Wij wensen de 12BO4’er alvast heel veel beterschap toe.