Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
TBT: Jim sneller dan de Rosse Raket in Eupen
Nieuws

TBT: Jim sneller dan de Rosse Raket in Eupen

Bruno Clerbout Eupen 2006

Zondag zijn ze in Eupen aan de 32ste editie toe van hun klassieke halve triatlon. Wij gaan met deze Throwback Thursday vandaag terug naar de 22ste editie. In 2006 kregen we er de doorbraak van Bruno Clerbout, die we de afgelopen weken nog twee keer terug in actie zagen. Kristien Vleugels was toen nog volop triatlete. Superphie liet zien dat ze een talent was voor de lange afstand. En onze Jim De Sitter liep voorbij aan de Rosse Raket. Geschiedenis was geschreven.

De halve van Eupen kende in 2006 een sterke bezetting. Koen Hoeyberghs was toen één van de favorieten, Pieter Helin was aan het opkomen, Hasan Ozer was er, Karel Smet keerde na lange blessure terug en met onder andere Gerrit De Pauw, de toen nog jonge gasten Wim Van De Wielle en Youry Gokel en de Rosse Raket himsel: Karel Pardaens. Maar het was dus Bruno Clerbout die de favorieten te snel af was en in de toen nog Super Prestige wedstrijd van zich deed spreken met een klinkende overwinning. Het was mogelijk die prestatie die Bruce tot het Ironmanpro-circuit inspireerde.

Kristien Vleugels Eupen 2006

Bij de vrouwen was Kristien Vleugels destijds absolute top op de halve afstand. Ze was in juni van datzelfde jaar nog Belgisch kampioene LD geworden in Brasschaat (waar Gerrit Schellens destijds de titel bij de mannen pakte). Ze won van Heleen bij de Vaate, die nadien helemaal zou uitgroeien tot een internationale topper. En op drie kregen we de rijzende ster Sophie De Groote, toen nog niet met de bijnaam Superphie, maar wel winnares bij de U23.

Onze eigen Jim De Sitter was toen nog actief triatleet en stond zelf ook aan de start in Eupen. Hij finishte in 4u49’39 en maakte nadien een schitterend wedstrijdverslag over zijn once-in-a-lifetime experience toen hij Karel Pardaens voorbij ging in het lopen. De Rosse Raket had geen superdag in Eupen, maar gaat op die manier alsnog de geschiedenis in, tien jaar later 🙂

Lees hier het volledige verslag van Jim van toen:

verslag-triathlon-eupen-jim-de-sitter