Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Van Daele in La Gileppe, Luxem in Zweden
Multisports

Van Daele in La Gileppe, Luxem in Zweden

Xterra Zweden 2016 podium

Drukke dagen voor de offroad-liefhebbers. In Zweden was er de Xterra met Yeray Luxem en Kris Coddens. In eigen land trokken de crosstriatleten naar het stuwmeer van La Gileppe. We kregen in beide wedstrijden sterke prestaties. Ex-wereldkampioen Xterra bij de age groupers, Tim Van Daele, won in La Gileppe. Luxem pakte zijn 5de Xterra podium van het seizoen.

Tim Van Daele La Gileppe

“Na wat tegenslagen in de laatste wedstrijden vandaag eindelijk nog eens kunnen eindigen zoals gehoopt. Winst in de mooie crosstriatlon van La Gileppe. Vanaf de start (na de eerste wissel) tot finish de koppositie kunnen vasthouden. Volgende week Xterra Germany,” vertelde Tim Van Daele. Hij haalde het met ruim een minuut voorsprong op Mathieu Louis. Jorn Van der Veken werd nog een minuut later derde. Florian Badoux, organisator van de Xterra Namen, pakte een mooie vierde plaats. Claire Avril, gekwalificeerd voor het WK Xterra in Maui, pakte de overwinning bij de vrouwen. Ze had een ruime voorsprong op Francoise Evrard. Min Dezillie werd derde.

La Gileppe cross 2016

In Zweden beëindigde Yeray Luxem zijn Xterra-seizoen met een vijfde podiumplaats. Hij werd tweede achter de sterke Mexicaan Mauricio Mendez. Die maakte het verschil in het lopen en won in 2u19’26. Yeray werd vijftig seconden later tweede en Sam Osborne werd derde. Kris Coddens kwam als vierde over de streep.

Claeys Coddens Salomez Zweden

Ook bij de age groupers stonden er een aantal sterke Belgen aan de start. Lorenz Claeys werd 18de overall en tweede in de M25 age group. Carl Salomez werd derde in de M30 AG en Yves Claeys 4de bij de M45.

Xterra Zweden 2016