Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Youngsters boven in Sterke Peer in Wuustwezel
Nieuws

Youngsters boven in Sterke Peer in Wuustwezel

In Wuustwezel vierden ze zaterdag de jubileumeditie van de Sterke Peer Triatlon. Voor de tiende keer werd de sprinttriatlon er een enorm feest. Nergens zien we onderweg en aan de finish zo’n sfeer en ambiance als in het triatlongekke Wuustwezel. Thuisatlete Kirsten Nuyes zette de kers op de taart bij de vrouwen. Bij de mannen kregen we de bevestiging dat Nick Thijs stilaan tot de absolute top behoort, al was daar het verschil kleiner.

Kirsten Nuyes Sterke Peer 2016

Kirsten Nuyes lag meteen na het zwemmen samen met haar 185-Vaillant-Sportoase ploeggenote Hanne De Vet in pole position. Onder impuls van Karen Steurs kregen we een grote achtervolgende groep met Eline Desaunois, Maartje Emsens, Charlotte Verhaeghen en de Israëlische international Yuvas Gome. Die was uiteindelijk nog de snelste van de achtervolgsters en liep naar de derde plaats, maar op ruime achterstand van de twee thuisatletes. In die battle haalde Kirsten Nuyes het nog redelijk vlot van Hanne De Vet. “Nepbelg” Kirsten, zoals Geert Lauryssen haar graag noemt 🙂 (en niet nep-Hollander, zoals de speaker een paar keer vernoemde), genoot van een fantastische wedstrijd, waarin ze ook de extra premie in de battle of the sexes won. “Telkens ik voorbij al dat publiek kwam, had ik overal kippenvel. Ik had een goed zwemnummer en was wat blij met de steun van Hanne in het fietsen, want door de wind was het best wel lastig. Maar voor de rest was het genieten,” aldus de winnares.

Hanne De Vet Sterke Peer 2016

Bij de mannen had Thomas Jurgens een halve minuut voorsprong na de 750 meter zwemmen. Hoewel de kopman van 185-Vaillant-Sportoase sterk fietste, kon hij in de slotronde de zes achtervolgers, onder impuls van een indrukwekkende Bert Jammaer, niet van zich afhouden. En zo kregen we een loopfinale met zeven waarbij Nick Thijs zich de sterkste toonde. Hij stormde na een goede wissel als eerste het loopparcours op. Het verschil bleef klein met Jurgens, Nederlands juniorenkampioen Niek Heldoorn, Jarno Cuypers, Jens Van Looveren en Bert Jammaer. Thijs deelde zijn wedstrijd blijkbaar goed in en hield net genoeg over om zijn grootste overwinning uit zijn nog jonge carrière te vieren. Heldoorn ging tot het uiterste en kwam leeggestreden als tweede over de streep. Jurgens werd derde en Jarno Cuypers klopte Bert Jammaer in de spurt voor de vierde plaats.

De 10de Sterke Peer triatlon was de apotheose van een dag vol topsport in Wuustwezel, samen met de Kids Run, de scholentriatlon en de trio-wedstrijd. Daarin pakte de ploeg van Shop2Run de overwinning. De Minions van de jarige Anneke De Valckeneer waren het best verklede trio en An zelf mocht ’s avonds nogmaals mee op het podium in het clubkampioenschap van de Sterke Peer Triatlon Club waarin ze tweede eindigde achter Lotte De Vet, de oudere zus van Hanne. Bij de mannen is Jens Van Looveren, weer helemaal terug na rampjaar 2015, de nieuwe clubkampioen.