Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Inernationals zijn Belgen te snel af in Weiswampach
Coysman op kop in Weiswampach (foto: Michel Ruitenbeek)
Nieuws

Inernationals zijn Belgen te snel af in Weiswampach

Coysman op kop in Weiswampach (foto: Michel Ruitenbeek)
Coysman op kop in Weiswampach (foto: Michel Ruitenbeek)
Afgelopen weekend was Weiswampach weer de speeltuin van heel wat triatleten. Het parcours dat zij hier voorgeschoteld krijgen is een van de mooiste en zwaarste in de Benelux. De weiswampachenaars (zo noem ik de inwoners van weiswampach dan maar) maken er ieder jaar een heus volksfeest van met een hete BBQ, redelijk wat bier en vooral een grote portie gezelligheid aan het meer. Deze wedstrijd wordt niet voor niks de zwaarste wedstrijd van de Benelux genoemd. Meteen na de wissel naar het fietsen krijgen de atleten een kleine ‘Poggio’ voorgeschoteld. De betere fietsers kunnen hier zeker het verschil maken. Ook de rest van het fietsparcours is op zijn minst pittig te noemen met haast geen enkele vlakke meter. Het lopen is voornamelijk off-road door een prachtig bos. Heuvel af, heuvel op, brugje over, weggetje door.
Op zaterdag komt klassiek de betere jeugd in actie. Dit jaar was het Yorben Verboven die de overwinning bij de junioren in de wacht wist te slepen. Hij volgde Dries Matthys op die er vorig jaar met een indrukwekkende solo op de fiets zijn visitekaartje afgaf. Yorben won voor Gust Vandenbussche en de Duitser Jakob Breinlinger. Bij de meisjes was het Kiara Lenaertz die zich een dag koningin in Weiswampach mocht wanen. Zij won voor Emma Claisse en Femke Kiekens.
Op zondag konden de jongsten de triathlon microbe te pakken krijgen op de decouvert. De iets ervarener atleten konden hun vormpeil meten op de promo, maar het was toch vooral uitkijken naar het mooie volk dat ieder jaar aangetrokken wordt op de elite wedstrijd. Wie er de erelijst op na slaat, zal opmerken dat deze erg internationaal is. Ook dit jaar werd het een spannende wedstrijd. Bij de mannen waren het de Fransman Dylan Magnien (pas nog 5de op het BK kwart in Izegem) en de Luxemburger Neil Peters die er in het zwemmen vandoor gingen. Zij bouwden, op het zware fietsparcours, gestaag hun voorsprong uit op een achtervolgend 6-tal met daarin Tim Van hamme, Bob Schaepherders, Jonas Bouvier en jonge gasten Axel Baumans en Etienne Claisse.
De twee koplopers zouden uiteindelijk aan de afsluitende loopproef beginnen met een bonus van 1’40. Dit leek de Duitser Yannic Stollenwerk echter niet te deren. Hij peuzelde Neil Peters op met een sterk loopnummer. Dylan Magnien wist uit zijn greep te blijven en verzekerde zich van een mooie overwinning. Dit levert het volgende podium op, op 1 de sterke Fransman, op 2 de snel lopende Duitser, op drie de overlevende Luxemburger. Atriacer Tim Van hamme kwam juist te kort voor het podium en moest vrede nemen met een vierde plaats. Bob Schaepherders bleef in de sprint Axel Baumans voor en bewijst klaar te zijn voor de wedstrijd van eigen club SP&O op 4 september.
Ook bij de vrouwen waren we getuige van een mooie strijd. Na het zwemmen vormde zich een kopgroep van vier, met daarin Joke Coysman en Christine Verdonck. Christine bleek nog niet in haar allerbeste doen, en moest de rol vooraan lossen. Maar ze mag zich nog steeds super mama noemen en daar is ze best fier om. In het afsluitende looponderdeel moest Joke vrede nemen met de derde plaats achter de luxemburgse Jil Gloesener en Duitse Ivana Kriackova. Christine legde beslag op ‘haar’ vierde plaats (na vierde op het BK te Izegem en vierde in Eupen, red.).