Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Rust zacht Ilde… en blijf vechten Oliver
Nieuws

Rust zacht Ilde… en blijf vechten Oliver

Oliver Schouppe Xterra

Zo zit je het ene moment volop in de euforie van de fantastische sporten die triatlon en trailrunning zijn, zo staat je wereld een tel later helemaal stil. Met verstomming geslagen hebben we daarnet het vreselijke nieuws uit Hofstade bij Aalst vernomen. Trailrunster Ilde Cleemput is er omgekomen bij een verkeersongeval. Haar man en triatleet Oliver Schouppe vecht momenteel nog voor zijn leven in het UZ Gent.

Ilde is geen familie van onze hoofdredacteur, maar wel een goeie bekende. Ze maakte samen met Oliver deel uit van de vaste kern atleten die in heel wat wedstrijden van Sportevents aan de start stonden. Zij vooral op de trails, hij vooral in de triatlons. Zo was Oliver drie weken geleden nog sterk bezig in de Nisraman, waar we er een wedstrijd in de wedstrijd van maakten met Andy Schouppe, geen familie van Oliver maar wel een goede kameraad.

Ilde Cleemput
Ilde Cleemput in de Trail des fantomes (foto: Lore Vanbetsbrugge)

Ilde, sportfunctionaris in de gemeente Affligem, deed vorig weekend nog mee aan de trail van 12 km tijdens de Trail des Fantomes. Het is helaas haar laatste trail geworden. Zondagmiddag werd hun wagen bij het oversteken van de drukke N41 in Hofstade in de flank gegrepen door een terreinwagen. Ilde zat aan de passagierskant en was op slag dood.

Oliver bestuurde de wagen. Hij is in kritieke toestand afgevoerd naar het UZ Gent waar hij momenteel vecht voor zijn leven. Volgens de media is de situatie zorgwekkend. Hij heeft een zwaar hoofdletsel en wordt in een kunstmatige coma gehouden.

Hier kunt u meer lezen over het ongeval.

De kinderen van Oliver en Ilde waren op kamp met de CM in Italië. Zij zijn overgevlogen naar België en opgevangen door familie. Wij wensen de hele familie, vrienden, collega’s en supporters van Ilde veel sterkte toe… En Oliver, blijf vechten man! We hopen hier met zijn allen dat je er doorheen komt!