Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Berlage tegen Holvoet in Hoei
Nieuws

Berlage tegen Holvoet in Hoei

lucky-berlage-rinus-holvoet-hoei-michel-ruitenbeek
Mannenpodium in Hoei met Berlage centraal, rechts van hem Holvoet (foto: Michel Ruitenbeek)

Voor triatlon moest je het afgelopen weekend aan het zuiden van de taalgrens zijn. Naast de finale van de UrbanTriSports 3Series in La Roche was er ook nog de kwarttriatlon van Hoei. Ondanks de concurrentie van La Roche kreeg Hoei nog ruim 180 atleten aan de start. Het waren de mannen van de lange afstand die de wedstrijd naar zich toetrokken met een mooie strijd tussen Lucky Berlage en Rinus Holvoet.

Erwin Vanderplancke was de grote favoriet, maar na het missen van de WK-selectie voor Cozumel vond de TRIGT’er (twee weken geleden nog achtste op de ETU Cup van Karlsbad) na een lang seizoen geen motivatie meer om van een slechte dag nog een goeie te maken. Erwin kwam nog wel als eerste uit het water, met kleine voorsprong op de verrassende Jonas Bouvier. In het fietsen vond Erwin nooit zijn ritme. “Pas de sensation, pas de motivation”, verklaarde Erwin achteraf. “Geen goed gevoel en geen motivatie.” Hij stapte na de wissel uit de wedstrijd.

erwin-vanderplancke-michel-ruitenbeek-hoei
Erwin Vanderplancke (foto: Michel Ruitenbeek)

Vooraan nam een sterk fietsende Lucky Berlage het commando over. Hij fietste de bijna drie minuten achterstand na het zwemmen dicht en kwam samen met Jonas Bouvier de wisselzone binnen. Een paar seconden later volgde de jonge Etienne Claisse. Etienn en Jonas waren echter geen partij voor Rinus Holvoet, die het beste tot laatst bewaard had. Hij slaagde er nog in om een halve minuut van zijn achterstand op Berlage af te knabbelen, maar ook Lucky was sterk. Berlage liep naar een vlotte, verdiende overwinning in 2u08’44. Rinus Holvoet kwam 2’05 later als tweede over de streep en Jonas Bouvier pakte de derde plaats in 2u11’05.

podium-vrouwen-hoei-michel-ruitenbeek
Vrouwenpodium Hoei met Ines, Valerie en Francoise (foto: Michel Ruitenbeek)

Bij de vrouwen stond ook in Hoei Atriac op het podium. Ines Van Troyen verloor meer dan drie minuten in het zwemmen, maar fietste op het stevige parcours wel naar de leiding. In het lopen kreeg Ines nog een stevige tik en ze moest nog twee Franstalige atletes voor zich dulden. ATCC atlete Valerie Leroy liep naar de winst in 2u31’58. Francoise Theate werd in 2u32’30 tweede en Ines Van Troyen pakte na 2u33’25 de derde plaats.

huy-2016