Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Age groupers sterk in Weymouth en Rugen
Nieuws

Age groupers sterk in Weymouth en Rugen

bruno-de-decker

Waar de 70.3 Ironman over de halve afstand dit weekend gewonnen werd door Harry Wiltshire, was de volledige Ironman van Weymouth een race voor alleen age groupers. Onder hen heel wat Belgen die een gooi wilden doen naar kwalificatie voor Hawaii 2017. In het ene geval lukte dat uitstekend bij Bruno De Decker, aan de andere kant was er de teleurstelling van Jaryd De Mooij toen hij verkeerd werd gestuurd na één ronde fietsen.

“Grootste ontgoocheling ooit”

Jaryd De Mooij werd 20ste overall en 8ste in de M25 categorie in 10u09’16, maar hij was voor meer gekomen en er zat ook veel meer in. “Vandaag de grootste ontgoocheling in mijn korte triathloncarrière achter de rug. Na een sterk zwemnummer en super eerste 90 km fietsen lag ik zowaar in 2de positie. Tot ik de verkeerde richting werd uitgestuurd (naar de transitie in plaats van richting 2de ronde). Hierdoor maakte ik een ommetje van om en bij de 12 minuten.

De 2de plek was opeens een +20 plek. Ik kon al snel terug wat mannen oprapen en hoopte de scheve situatie recht te zetten. Maar toen ik na een 120 km op een heen en weer stuk mijn positie en achterstand kon inschatten, bleek een top 10 (wat ik waarschijnlijk toch wel nodig had om mij te plaatsen voor Hawaï er niet meer in zat). Een mentale mokerslag en de moraal zakte tot onder zenit. Het was een uitgemaakte zaak, mijn wedstrijd zat er op. Om gewoon te finishen was ik niet naar hier gekomen en in de wisselzone zou ik er de brui aan geven. De laatste 60km werden in een gezapig tempo afgewerkt, mezelf zeer doen zat er niet meer in. (Ik kom er nog steeds niet bij dat ik hier mentaal zo een pandoering van had gekregen)

jaryd-de-mooij-weymouth

Maar dat opgeven was zonder mijn jongere broer gerekend, hij spoorde mij aan door te zetten. Ondanks dat ik mentaal aan de grond zat besloot ik aan de marathon te beginnen. Al bedacht ik me wel dat het voor mij nooit tot die afstand zou komen. Elke meter was er te veel aan en elke km wou ik opgeven, dan is 42.000 meter of 42 km erg lang. Regelmatig speelde ik met de gedachte: als ik mijn broer nu zie… dan stop ik (hij had namelijk mijn droge kleertjes)! Maar steeds kon ik mezelf overhalen toch verder te sukkelen, want dat was het op dat moment echt geworden.

Ik kwam elke keer tot de conclusie: Hoe kan ik mijn kinderen thuis en mijn leerlingen op school vertellen dat ze moeten doorzetten en niet te snel opgeven. Terwijl ik ze dinsdag moet vertellen dat zelf heb gedaan? Of dat ik van school de mogelijkheid krijg om aan deze wedstrijd deel te nemen om er de brui aan te geven? Hoe kan ik dit mijn gezinnetje aandoen, na al die opofferingen die ze voor mij maken? Dat het gevoel van opgeven tijdens een belangrijke wedstrijd zwaar klote is. Dat heb ik vorig jaar eens gedaan en dat was nadien absoluut geen fijn gevoel. Uiteindelijk behaalde ik als een mentaal wrak als 23ste en 8ste in mijn age group de eindmeet. Het zal niet simpel zijn, maar een wedstrijd om snel te vergeten dus,” aldus de zwaar teleurgestelde Jaryd.

Zilver voor De Decker

Bruno De Decker had in de Ironman van Weymouth wel alle reden tot feesten. De atleet uit het pajottenland heeft een knappe tweede plaats behaald bij de M50. Met 10u17’22 kwam hij als 28ste overall over de streep. Bruno mocht dus op het podium en nam met de glimlach zijn slot voor het WK Ironman in Hawaii in ontvangst.

De ons verder volstrekt onbekende Ringo De Rijck zorgde voor een verrassing door 4de te worden in de M40 categorie. Met een tijd van 10u18’00 was hij 29ste overall. Bij de M45 werd Frank Segaert vijfde in 10u28’26.

Lormans in Rugen

jesse-lormans

Ook bij triathlonshop.be was het feest, want in Rugen deed Jesse Lormans het uitstekend op de 70.3 Ironman. “Na ongetwijfeld mijn beste zwemnummer ooit als 4e aan wal gekropen van de age-groupers en eerste in mijn categorie. Als eerste de fiets op en vanaf dan eigen tempo gekozen. De fietskanonnen kwamen voorbij gevlogen zoals te verwachten, maar ik hield me goed aan mijn vooropgestelde plan. Als 5e van mijn categorie van de fiets gekomen om te beginnen aan de afsluitende 21 km. Tijdens deze halve marathon dacht ik meermaals terug aan het Eupen-debacle van een maand geleden.. Zonder te verzwakken, werkte ik mijn loopnummer af en wist ik nog twee plaatsjes op te schuiven: podium AG 18-24! Yeah!” aldus Jesse. Hij werd 47ste overall in 4u30’17 en pakte brons bij de M18. Gert-Jan Timmerman pakte in dezelfde age group de vijfde plaats in 4u34’51. Andreas Dreitz en Alice Hector wonnen in Duitsland.