Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Marten Van Riel zegt af voor Grand Final
Nieuws

Marten Van Riel zegt af voor Grand Final

marten-van-riel-rio-groot

Dit weekend is er voor de specialisten van de olympische afstand het tweede hoogtepunt van het jaar. Nauwelijks drie weken na de Olympische Spelen in Rio wordt in Cozumel de Grand Final van World Triathlon Series georganiseerd, zeg maar het officieuze wereldkampioenschap. Marten Van Riel, zesde in Rio, zal de Grand Final vanuit zijn zetel moeten bekijken. Hij kwam ziek terug en is onvoldoende hersteld om deel te nemen in Mexico.

We spotten Marten als aandachtig toeschouwer én felle supporter van ploegmaat Stenn Goetstouwers in de Zwintriatlon van Knokke en konden hem even spreken. “Het is jammer dat ik ziek geworden ben en moest terugkeren uit Edmonton (waar twee weken geleden de voorlaatste WTS manche werd gehouden),” vertelde Marten. “Ik ben blijkbaar één van de vele atleten die in Rio ziek zijn geworden. Ik had nog gehoopt om op tijd te herstellen en alsnog naar Cozumel af te reizen, maar ik voelde me niet goed genoeg. De afgelopen twee weken is mijn lichaam door de ziekte wel wat verzwakt. Om naar Mexico te reizen om er niet voluit te kunnen gaan, vond ik geen optie. En mentaal is het nu ook wel even een decompressie-periode na de geweldige ervaring van de Spelen. Ik kijk wel uit naar de prestaties van Jelle, Simon en Claire,” aldus Marten.

Door de afzegging van Marten is de Belgische delegatie nog wat kleiner geworden. In tegenstelling tot wat ons eerdere artikel liet uitschijnen, werd Katrien Verstuyft niet geselecteerd. Daardoor zijn Claire Michel, Simon De Cuyper en Jelle Geens (vorig jaar nog 8ste in de Grand Final in Chicago) de enige landgenoten bij de elites. Zij worden vergezeld door junior Noah Servais en belofte Christophe De Keyser.

De wereldkampioenschappen zijn vandaag 13 september begonnen met het WK Aquathlon. Donderdag 15 september komt Christophe De Keyser in actie bij de beloften. Vrijdag 16 september moet Noah Servais bij de juniores aan de bak. De Grand Final bij de vrouwen, met Claire Michel, is op zaterdag 17 september. En Jelle Geens, vorig jaar nog goed voor een vijfde plaats in Cozumel, en Simon De Cuyper duiken op zondag 18 september het water in bij de Grand Final van de mannen.