Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Alistair Brownlee nu ook wereldkampioen
Multisports

Alistair Brownlee nu ook wereldkampioen

brownlee-aquathlon-cozumel

Alistair Brownlee heeft voor een bijzonder moment gezorgd tijdens de openingswedstrijd van de wereldkampioenschappen in Cozumel. Hij verraste namelijk vriend en vijand door samen met trainingsmaatje Richard Varga aan de start te komen van het WK aquathlon. Na afloop van de 2,5 km lopen, 1 km zwemmen en nogmaals 2,5 km lopen schreef Brownlee vervolgens geschiedenis. Hij is namelijk de eerste olympische kampioen die in hetzelfde jaar een wereldtitel wint.

Voor Brownlee was het een absolute eerste keer. “Dit was mijn allereerste run-swim-run,” vertelde Alistair na afloop. “Ik heb er van genoten, maar het was wel zwaar, erg zwaar zelfs. Vooral het lopen in deze hitte maakte het extra moeilijk. De andere atleten gingen er keihard vandoor en ik vond het de beste strategie om maar meteen aan te pikken. Het was wel raar. Niet dat ik moe was, maar het leek alsof ik nauwelijks zuurstof kreeg in de eerste kilometer na het zwemmen,” aldus de nieuwe wereldkampioen aquathlon.

Na het lopen dook Brownlee samen met thuisatleet Crisanto Grajales als eerste het water in, maar Richard Varga en Tommy Zaferes namen de kopposities over. Brownlee probeerde in hun voeten te blijven en stormde er in de slotrun vandoor naar de winst. Varga werd tweede en Zaferes, trainingsmaatje van Marten Van Riel en tegenwoordig vaker als fotograaf dan als atleet van dienst, pakte het brons.

Bij de vrouwen won Mariya Shorets de wereldtitel. Ze was de beste van een volledig Russisch podium, met Anastasia Abrosimova op twee en Valentina Zapatrina op drie. Er deden geen Belgen mee aan het WK aquathlon.