Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Kjel De Hertog wint 70.3 IM Kroatië
Nieuws

Kjel De Hertog wint 70.3 IM Kroatië

kjel-de-hertog-pula
Kjel De Hertog wint in Pula (foto: IronMario)

Kjel De Hertog heeft zondag in het Kroatische Pula voor de kers op de taart gezorgd van zijn voor de rest al zeer geslaagde seizoen. De atleet van LTTD-Oilservice won bij zijn debuut de 70.3 Ironman van Pula na een indrukwekkende wedstrijd. Kjel ging namelijk van start tot finish aan de leiding, begon met ruim acht minuten voorsprong op de Tsjech Jan Volar aan de halve marathon en hield nog net twee minuten over om voor een verdiende Belgische halve Ironmanzege te zorgen.

“Vandaag was het flandrienweer in Kroatië,” vertelde Kjel. “Zware regen, onweersbuien en dus koud met momenten. Als Vlaming ben je dan toch verplicht om een nummertje proberen op te zetten. Ik zwom weg aan de leiding om de voosprong op de fiets goed uit de bouwen. (De vertrouwde formule). Om zo met een 8 minuten voor op de 2de (ook een Tsjechische ITU atleet op debuut) te starten aan het lopen. Ik liep mijn eigen tempo en de Tsjech naderde gestaag maar zeker. Op 17 km was hij tot op 1’30” genaderd en wist ik dat het alles of niets werd voor de overwinning. Ik versnelde en moest blijven versnellen door de opkomende krampen door. Zo kwam ik met 2′ voor de arena binnen als eerste. Heel blij van mijn eerste 70.3. Hier zit toekomstmuziek in binnen 4 jaar.”

“Het was fantastisch om in deze arena te finishen. Wel relativeer ik het meteen graag. Hier stonden verder geen pro’s aan de start en ik liep slechts 1u24 op de halve marathon. Maar ik denk dat je pas op je 28ste echt kan pieken op de halve afstand en dat geeft me nog vier jaar. Maar eerst ga ik hier toch even van genieten om dan volgende week in Lille het seizoen af te sluiten”, besluit Kjel.

Kjel won de halve triatlon in 4u14’18. De Tsjech Jan Volar was tweede en de Serviër Ognjen Stojanovic werd derde. De Italiaanse Gaia Peron won bij de vrouwen in 4u50’42 voor Zeljka Saban en Oleksandra Gryshyna. De Nederlandse Janien Lubben werd vierde. Kenny Couvreur werd 13de overall in 4u32’48 en pakte daarmee de tweede plaats in de M18 age group. Megane Vansteenwinckel werd 25ste overall bij de vrouwen, goed voor de 3de plaats in de F18 age group.