Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Hannes Cool en Sofie Hooghe te sterk in Ieper
Nieuws

Hannes Cool en Sofie Hooghe te sterk in Ieper

hannes-cool-ieper

De In Flanders Fields triatlon in Ieper leverde topsport op. Aankomst en fietsparcours waren verplaatst, dichter bij de wisselzone en vlakbij het centrum van Ieper. Tussen een massa volk kwamen 500 atleten aan de start. Hannes Cool streed een stevige strijd uit met Vincent Van de Walle. Bij de vrouwen kregen we een rematch van het BK kwart in Izegem tussen Sofie Hooghe en Ine Couckuyt.

Joachim Wera en Hannes Callebaut kwamen als eerste uit het water na 1.000 meter zwemmen in de Vestingen in Ieper. Hannes Cool volgde op 35″ en Vincent Van de Walle volgde op 1’15. “Ik kreeg Hannes Cool nog even in het zicht toen ik op de fiets bij Callebaut en Wera aansloot, maar dichterbij komen op Hannes lukte me niet. Hij was bijzonder sterk op de fiets. Ik heb in het lopen nog alles gegeven, maar Hannes had een superdag. Dus ben ik best tevreden met mijn tweede plaats,” aldus Vincent Van De Walle.

Hannes Cool wisselde met 1’50 voorsprong op Sam Govaert en Vincent Van De Walle. Die kwam met het ingaan van de laatste ronde terug tot op 1 minuut, maar Cool verzwakte niet meer en won de In Flanders Fields triatlon. “Ik was er nochtans niet gerust op,” vertelde Hannes. “Ik ben in volle voorbereiding op de Ironman van Barcelona en had zaterdag nog een stevig trainingsblok afgewerkt. Ik had dan ook niet verwacht dat ik vandaag zo’n goeie loopbenen zou hebben. Aangezien ik in Geluwe woon, is dit een beetje een thuiswedstrijd en ik wou dan ook graag winnen.”

Hannes Callebaut werd derde van de eerste startwave, maar Emmanuel Renard, een Franse atleet uit Gravelines zonder licentie, bleek in de vijfde startwave nog net iets sneller. Renard werd derde, Callebaut vierde en Ruben Verkempinck pakte de vijfde plaats en maakte het EFC-ITC feestje compleet. Achter hen werd Jens Van Looveren sterk zesde en eerste belofte.

Bij de dames bleef het lang spannend tussen Ine Couckuyt en Sofie Hooghe. Ze kwamen vlak achter elkaar uit het water en ook in het fietsen gaven de hoofdrolspeelsters van het BK kwart in Izegem elkaar geen duimbreed toe. Ine Couckuyt begon snel te lopen, maar aan de overzijde van de Vestingen, onderweg naar de Menenpoort nam Sofie Hooghe meteen het voortouw. Na 1 ronde had ze 20″ voorsprong en het gat werd alleen maar groter. De Belgische kampioene won overtuigend voor Couckuyt en de Italiaanse Martina Bernardi. Lieselot Bossuyt werd vierde, Mieke Suys vijfde.

“Dit is een deugddoende zege,” vertelde Sofie Hooghe. “Het is de eerste keer dat ik de winst pak in een non-drafting triatlon. Ik houd wel van dit soort wedstrijden. Niet dat ik me meteen op de lange afstand wil gooien, maar volgend seizoen denk ik er wel over na om wat meer van die non-drafting kwartjes te doen in België. In Knokke viel dat zonder tijdritfiets nog wat tegen, maar hier ging het perfect. Tijd om eens met de clubleiding van het Oilservice-team te gaan praten over een tijdritfiets voor volgend jaar,” lachte de winnares.