Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Brydenbach ondanks buikgriep toch 10de in Barcelona
Nieuws

Brydenbach ondanks buikgriep toch 10de in Barcelona

im-barcelona-patrick-nilsson

Het werd geen hoogdag voor de Belgen zondag in Calella, waar de Ironman van Barcelona werd gehouden. Hannes Cool viel uit tijdens de wedstrijd en Tim Brydenbach, de hele week geplaagd door buikgriep, kwam niet in ideale omstandigheden aan de start. Niettegenstaande zijn ziekte werd hij alsnog knap tiende in een supersnelle wedstrijd die gewonnen werd door de Zweed Patrick Nilsson.

De dag begon nochtans goed voor Brydenbach. Hij kwam na 3,8 km zwemmen samen met de kopgroep uit het water. Maar Bas Diederen en Mark Oude Bennink besloten voor oorlog te zorgen op de fiets. De twee ploegmaats van het Nederlandse Team4Talent kwamen vlak achter de Spaanse leider Carlos Lopez uit het water na 3,8 km zwemmen zonder wetsuit. Eens op de fiets gaven de twee Nederlanders mee het tempo aan en halfweg reduceerden ze de kopgroep tot drie stuks. Het verschil bedroeg dan al ruim zes minuten met Patrick Nilsson en meer dan tien minuten met de andere favorieten.

In de afsluitende marathon moesten de twee Team4Talent-atleten de inspanningen op de fiets bekopen.

Bas Diederen had het meteen moeilijk in het begin van de marathon, maar dan was er Mark Oude Bennink die een tijdje de leidersplaats innam. Hij liep weg van Johan Ackermann, maar verloor tegelijkertijd veel van zijn voorsprong. Eerst kwam winnaar Patrick Nilsson hem voorbij en dan volgden er nog een aantal atleten. Uiteindelijk leidde een marathon van 3u06 Mark nog naar de zesde plaats. Op zich een mooi resultaat, maar het gevoel zal wellicht meer naar ontgoocheling overhellen, aangezien er hier veel meer in zat. Bas Diederen stapte uit in de marathon.

Nilsson won in 7u55’28 voor Ivan Tutukin en Miquel Blanchart. Mark Oude Bennink kwam na 8u12’40 binnen als zesde. Bij de vrouwen won de Duitse Astrid Stienen in een toptijd van 8u54’27.

Tim Brydenbach bleef op karakter doorgaan en pakte na een moeizame fietsproef, waarin hij toch nog wat krachten miste na zijn buikgriep, met een marathontijd van 2u56’19 alsnog de tiende plaats. Eddy Verschueren was de tweede Belg. Hij werd 73ste in 9u15’47, goed voor een derde plaats bij de M45. Guy Achten en Jens Roegiers bleven in mekaars buurt. De twee Limburgers werden 82ste en 85ste.