Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Bart Borghs wint voor 6de keer Mokkatlon
Multisports

Bart Borghs wint voor 6de keer Mokkatlon

bart-borghs-bart-van-thienen
Bart Borghs (foto: Bart Van Thielen)

Bart Borghs heeft zondag in Mol zijn record in de Mokkatlon nog wat scherper gesteld. De triatleet van SMO-Specialized won voor de zesde keer de wedstrijd aan de lokalen van Kano en Kajakclub Mokka in Mol. In de Mokkatlon moeten de deelnemers 2 km kajakken, 12 km mountainbiken en 4 km lopen. Borghs haalde het in een spannende strijd met Tim Van Hemel.

BB heeft een verleden in het kajakken. Vooraf rekende Van Hemel er dan ook op dat hij een gat zou moeten dichten na het kajakken. Maar de Triamo-atleet pikte als tiende zijn wagonnetje aan bij het achtervolgende treintje van vijf dat door Borghs geleid werd. Ook thuisatleet Pepijn Janssens maakte deel uit van dat groepje. De vijf volgden op 40 seconden van een kopgroep vol kajakkers met de talentrijke Dries Broekx van NWC Neerpelt. Ook titelverdediger William Peeters zat er vooraan bij.

Knap debuut van Belgisch kampioene

En als vijfde wisselde de zus van Dries: Lize Broekx zette de andere dames op minuten en zou in het mountainbiken en het lopen niet meer bedreigd worden. De Belgische kampioene kajakken (en vriendin van winnaar van vorig jaar Peeters) kwam als eerste dame over de streep bij haar eerste deelname. Tina De Keulenaer werd tweede en Ann De Weerdt pakte derde plaats.

Bij de mannen had Bart Borghs in de tweede ronde mountainbiken de leidersplaats overgenomen. Tim Van Hemel volgde als tweede op een halve minuut. Tim kwam nog even dichterbij, maar ook na de laatste wissel bleek Borghs, nauwelijks een week na zijn Ironman in Mallorca, te sterk. Bart won voor de zesde keer in Mol, een absoluut record. Van Hemel, die in 2006 ook al een keer won in de Mokkatlon, werd tweede en Joren Van Pelt pakte de derde plaats.

“Ik ben tevreden met de zege. Dit is altijd een ‘plezante’ wedstrijd ter afsluiting van het seizoen, al maakte Tim Van Hemel het mij niet gemakkelijk. Ik merk dat ik nog altijd de basis van het kajakken in mij heb. Fietsen en lopen ging zeer goed en daar ben ik een week na Mallorca blij mee. Nu doe ik nog de halve marathon van Eindhoven en dan begin ik aan de voorbereiding van de Hel van Kasterlee,” aldus BB die over drie weken in het huwelijksbootje stapt met zijn Lore Van De Perre.

Ook andere triatleten deden het uitstekend. Lucas Van Deynze werd vierde en ook onder andere Davy Vos en Gunter Bernar lieten zich opmerken.