Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Hawaii 2016: meer over de fietsen dan over de atleten
Column

Hawaii 2016: meer over de fietsen dan over de atleten

Dé trend van 2016 in Kona is duidelijk: het gaat voorlopig meer over de fietsen dan over de atleten, al krijgen we bij BMC-Etixx straks een combinatie van beide. Ondertussen wilden we u alvast graag de HD spyshots van Tririg meegeven die én de nieuwe Cervelo P5X én de nieuwe Cube Dark Blade én de nieuwe BMC Time Machine op de Queen K spotten. De Cervelo wijkt het meest af van de standaard, het is dus overduidelijk een beam bike, met schijfremmen… De Cube Dark Blade van Andreas Raelert (die we vanmiddag van dichtbij mogen gaan bewonderen) ziet er gevaarlijk en vooral zwart uit, maar het is de BMC Time Machine die wat ons betreft de show steelt…

Het is 5 u. ’s ochtends en naar dagelijkse gewoonte komt de ophaaldienst vlak naast onze tijdelijke redactie in Kona de vuilcontainers legen. Goed nieuws voor u als lezer, want als die de komende dagen evenveel lawaai blijven maken (vooral bij het ledigen van de glascontainers), dan mag u rond dit tijdstip meerdere artikels verwachten 🙂

We zijn sinds gisteravond 20u30 voltallig in Kona en we beginnen straks aan ons rondje nieuwe fietsen spotten. Om 10 u. staat de persbabbel bij BMC-Etixx op het programma. Wij gaan natuurlijk voor een interview met Bart Aernouts, maar we zijn ook zeer benieuwd om de nieuwe Time Machine voor het eerst van dichtbij te zien. De spyshots op de Queen K zijn alvast veelbelovend. In de namiddag zijn we te gast bij Cube die de Dark Blade aan de wereld voorstellen én we gaan proberen een babbel te doen met Andy Raelert, als we de kans krijgen tussen de vele Duitse journalisten.

Of hebben die meer oog voor Frodeno en Kienle? We zouden het niet kunnen zeggen, want voorlopig blijft het eigenlijk redelijk stil rond de topatleten zelf. Waar andere jaren de grote triatlonmedia vooral bezig zijn met een pronostiek bij de pro’s, blijven voorlopig de nieuwe fietsen nog even de Kona-headlines halen.

Fre en Tine staan scherp

Wij gaan ons morgen maar eens aan een pronostiek wagen én tegelijkertijd onze grandioze Polar V800 wedstrijd lanceren waarin u in deze twee weken rond de Ironman van Hawaii een gratis V800 kunt winnen. En dat brengt ons naadloos bij Polar-ambassadeur Frederik Van Lierde. Jim De Sitter spotte Frederik maandagmiddag lokale tijd tijdens een looptraining. “Hij staat messcherp. Als je nu een blad papier naar Frederik gooit, dan komt het in repen gesneden terug,” aldus Jim. Fre is dus ook op het eiland, na een trainingsperiode in Arizona. Ook hem proberen we deze week nog te pakken te krijgen.

Tine Deckers is altijd in voor een praatje. Jim zei haar gisteren goeiedag tijdens haar looptraining, waarop ze prompt de tijd nam om even bij te babbelen. Ook Tine staat scherp. “Ik was aanvankelijk dit jaar niet van plan om naar hier te komen, maar aangezien het dit seizoen zo goed liep, wil ik nog graag een keer uitpakken in Kona. Je weet nooit of het de laatste keer is,” aldus Tine, die nog meegaf stevig doorgetraind te hebben voor het WK Ironman.

Eli Iwens hersteld en wel na moeilijke vlucht

eli-iwens-60plus-dinner-hawaii

Eén van de Belgische atleten waar we zaterdag echt naar uitkijken, is onze ouderdomsdeken Eli Iwens. Bij de M75 kon hij gisteren al de concurrentie inschatten bij het 60+ diner, waarbij de organisatie alle zestig-plussers bij de atleten aan één grote tafel verzameld. Leuk om nog eens goed nieuws te horen van Eli, want zijn laatste voorbereiding was niet ideaal. Eerst werd hij twee weken geleden nog van de weg gemaaid door een auto, gelukkig zonder al te veel erg. En zijn vlucht naar Kona verliep ook niet zonder slag of stoot, met maar liefst 3u30 vertraging. Maar de AATT’er krijg je niet zo gemakkelijk klein. Ook Eli gaan we zeker nog uitgebreider spreken deze week.

Rijbewijs koerierdienst

En dan sluiten we af met wel de vreemdste oproep ooit vanuit Kona. Mathy Bové is een paar dagen eerder in Kona toegekomen, maar zit in de rats omdat hij geen rijbewijs meeheeft. En dus is Mathy op zoek naar Belgen die nog last minute naar Hawaii afreizen deze week om eventueel zijn rijbewijs mee te brengen. Laat maar wat weten via redactie@3athlon.be als je Mathy uit de nood kan helpen.