Holvoet en Diepart op podium Alpsman

rinus-holvoet-alpman

In de Franse Haute-Savoie vond dit weekend de eerste editie van de Alpsman Xtrem Triathlon plaats. Twee Belgen maakten er mee de wedstrijd. Rinus Holvoet pakte de tweede plaats en Xavier Diepart werd er derde, maar dat ging niet zonder slag of stoot op een bijzonder zwaar parcours.

“Het was mooi om samen met Xavier Diepart (3e) op het podium van de eerste editie van de AlpsMan Xtrem Triathlon te staan zaterdag,” vertelt Rinus Holvoet. “Het zwemmen in het lac d’Annecy was hectisch. Het was 6 uur ’s ochtends en het was pikdonker… ik had uiteindelijk 4.600 meter op de Garmin toen ik als tweede op de fiets sprong.

Tijdens de eerste klim op de 27 kilometer lange Semnoz ben ik naar de leiding gefietst. Maar ik heb goed gedoseerd want 5 Alpencols is toch niet niks. Wanneer de regen tijdens de laatste 25 km met bakken uit de lucht viel, was het vooral proberen recht en warm blijven. Als derde heb ik de afsluitende marathon aangevat. 27 km langs het meer en dan weer 1.500 hoogtemeters trail tot de top van de Semnoz. Heel content met de tweede plaats in een uitzonderlijke wedstrijd…” aldus Rinus.

De Fransman Cedric Jacquot won bij de mannen. Bij de vrouwen was de Duitse Almuth Gruber de sterkste.