Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
WK Ironman Hawaii officieel geopend door de Belgen
Hawaii

WK Ironman Hawaii officieel geopend door de Belgen

Hawaii, 4 oktober 2016 – Met de Nations Parade is dinsdagavond in Kona de laatste rechte lijn richting WK Ironman ingezet. Atleten uit meer dan 60 landen paradeerden over Alii Drive. Onder hen een ruime delegatie van de 42 Belgische deelnemers. Tine Deckers was er als enige pro bij.

“Ik vond het wel een keer leuk om de Parade mee te lopen met de rest van de Belgen,” vertelde Tine. Vlaggendrager van dienst was debutant Steven Gailliaert. Naast de Bruggeling, met het bordje “Belgium” liep Isabelle De Wulf, samen met Liz Verheyden-Marshall (die er dinsdagavond niet bij was) onze enige vrouwelijke vertegenwoordiger in Kona zaterdag bij de age groupers.

Zestigers Christian Meuser en Rodolphe Von Berg liepen gezellig keuvelend samen in de Parade. De baron en de X-Man zijn in de wedstrijd af en toe elkaars concurrenten, maar konden het dinsdagavond alleszins goed vinden met elkaar. En de rij werd gesloten door onze ouderdomsdeken Eli Iwens, nog steeds met een verband rond zijn elleboog. “Dat was een flinke aanrijding, ja. Maar gelukkig heb ik er niet te veel last meer van,” aldus Eli.

Verder zagen we een enthousiaste Maxim Deckmyn, de zoon van Ignace, tussen de atleten, met onder andere Hugo Van Hamme, David Smitz, Bert Martens, Stijn Roelens, Chris Maes, Luk Tijsmans, Thibaut Do, Christopher Loose en Barry Schrooyen.