Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Glenn De Vos pakt eindzege in driedaagse Toroman
Multisports

Glenn De Vos pakt eindzege in driedaagse Toroman

Glenn De Vos wint de Toroman (foto: Javi Bustamente)

Na 10 km zwemmen, 110 km mountainbiken, 285 km fietsen en 85 km lopen, verspreid over drie dagen, pakte onze landgenoot Glenn De Vos dit weekend de eindzege in het algemeen klassement van de Toroman. In de Spaanse extreme triatlon deden 3 Midlon-atleten mee. Glenn begon met ruim een uur voorsprong aan de slotetappe. Het werd een spannende en uitputtende strijd, maar aan de finish hield hij nog net iets meer dan een minuut over op de Spaanse favoriet Juan Bautista ‘Chamba’.

“Op dag 3 van de Toroman restte ons nog een 85 km trailrun,” vertelt De Vos. “Met een uur voorsprong was ik toch wel ergens stiekem aan het dromen van een overwinning op deze ultrarace maar toen de favoriet ‘Chamba’ naast mij aan de start stond zag ik pas echt hoe lightweight hij was. Nog geen 55 kg denk ik, dus no way dat ik met mijn dikke hespen hier met een uur genoeg had, dacht ik.

De eerste km en hij was al weg, mijn eerste 20 km gingen vlot, de volgende 20 km ook desondanks technisch en klimmen maar toen op weg naar het keerpunt kwam ik Chamba op de terugweg tegen en hij zag er toch niet zo heel fris uit, ik hoorde dat hij daar al 35 minuten voorsprong had. Vanaf 50 km begon het wat minder vlot te lopen maar dankzij goede zorgen van mijn begeleiders kon ik precies wel een tempo van 10 per uur aanhouden op het vlakke. Aan km 75 zag ik plots eentje waar ik mij op kon focussen en dat tempo kon ik aanhouden.

Finaal de laatste km’s gepushed door mijn begeleider en totaal verwonderd over de meet in 8h16 – ik begrijp nog steeds niet dat ik dit aankon. Nog mooier was het om te horen dat ik ook de eindwinnaar was met 1 minuut en enkele seconden op de favoriet Chamba, totaaltijd iets 25h en een sjiek … fantastische ervaring vooral met zo’n goed team en medeatleten, ze vroegen me om volgend jaar de titel te verdedigen maar hier zal ik toch nog es moeten over nadenken, mijn quads zijn in elk geval niet volledig mee in dat verhaal haha,” aldus Glenn.

Of zoals een titel in de plaatselijke krant luidde: “Glen de Vos, campeón de los superhombres en la I edición de ‘Toroman Triathlon Xtreme’” Glenn De Vos, kampioen van de supermannen!

Ook Jeremy Graulus en Wim Fierens deden het uitstekend. Alle drie Midlon-atleten haalden de eindstreep in Deportes.