Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jimbo en Betta samen op podium in Tnatura
Multisports

Jimbo en Betta samen op podium in Tnatura

betta-finish-tnatura

Geen WK Xterra voor Jim Thijs, wel de Challenge Forte Village over twee weken. Ter voorbereiding trok Jimbo samen met zijn Elisabetta Curridori naar de Tnatura Sardenia International Cross Triathlon. De twee tortelduifjes eindigden beiden op het podium.

Curridori kwam als eerste dame uit het water, maar de Zwitserse Renata Bucher demonstreerde nogmaals waarom ze de meeste succesvolle XTERRA atlete ter wereld is. Na 5 km mountainbiken nam ze de leiding over van Curridori en ze begon met een voorsprong van 4 minuten aan het lopen. Curridori wou voor eigen volk schitteren en zette de snelste looptijd neer, maar de kloof met Bucher kon ze net niet dichten. De derde podiumplaats ging ook naar een Zwitserse: Miriam Gerber.

jim-thijs-swim-tnatura

Bij de mannen kwam Thijs als 8ste uit het water. In de eerste fietskilometers kon hij meteen oprukken naar de 2de plaats. De Duitser Hannes Wolpert bouwde zijn voorsprong van tijdens het zwemmen nog verder uit. Alleen de Tsjech Jan Kubicek kon de kloof dichten met de Duitser. “Toen Kubicek me passeerde, besefte ik dat ik niet over super benen beschikte op de mountainbike. Ik hoopte even om met hem mee te gaan, maar besefte snel dat hij te sterk was”, aldus Thijs.
Ook tijdens het lopen toonde de Tsjech zich de sterkste. Thijs zette de 2de snelste looptijd neer, maar kwam te kort om Wolpert te bedreigen voor de 2de plaats. “Ik ben wat ontgoocheld dat ik op de fiets niet 100% was, want het zwemmen en lopen was wel zeer goed. Ik had graag meegedaan voor de overwinning, maar met een podiumplaats kan ik ook wel leven”, aldus een optimistische Thijs.
jim-thijs-tnatura
Binnen 2 weken zullen Curridori en Thijs deelnemen aan Challenge Forte Village, een halve iron distance triatlon in Sardinië, waar naast de gebruikelijke wereldtoppers ook tal van Belgische toppers aan de start zullen staan.