Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sterke Peer gaat Europees: ETU Cup in Wuustwezel in 2017
Nieuws

Sterke Peer gaat Europees: ETU Cup in Wuustwezel in 2017

sterke-peer-triatlon-affiche-2016

De ETU, de European Triathlon Union, heeft vandaag de nieuwe kalender van de ETU Cup 2017, de Europabeker Triatlon, bekendgemaakt. Voor het eerst sinds Brasschaat 2011 staat daar opnieuw een Belgische manche tussen. Marc Herremans en zijn team slaagden er in om de Europabeker naar Wuustwezel te halen. Op zondag 13 augustus 2017 wordt de ETU sprint triatlon het hoogtepunt van de 11de editie van de Sterke Peer triatlon, die dus nu uitbreidt naar een volledig weekend.

De Sterke Peer triatlon in Wuustwezel is al jaren een vaste waarde op de Belgische kalender en wordt door atleten en door toeschouwers beoordeeld als één van de mooiste wedstrijden van het jaar. De organisatie bouwt elk jaar een heus triatlondorp op, met naast het sportieve aspect ook veel aandacht voor randanimatie. De combinatie van de triotriatlon, de kidsrun en de Sterke Peer triatlon, ook over de sprintafstand, maakt dat de drempel om deel te nemen erg laag is. Bovendien blijven de deelnemers gezellig hangen en de afterparty op zaterdag is stilaan ook legendarisch geworden onder veel atleten.

De zwemstart ligt vlakbij het centrale triatlondorp en met 3 passages op de fiets en 2 in het lopen én de wisselzone naast het publieksterrein biedt de Sterke Peer triatlon veel spektakel. “Ideaal voor een een ETU Cup wedstrijd,” vertelde Marc Herremans ons dit jaar al in augustus. “Ik zou graag een manche van de Europabeker naar Wuustwezel halen, vooral om onze Belgische talenten, zoals een Marten Van Riel, een keer de kans te geven om zich internationaal te tonen voor eigen volk,” aldus Marc na afloop van de 10de editie van de Sterke Peer.

Herremans verblijft als peter van de Challenge Aruba momenteel op het tropische eiland en bezorgt ons later vandaag nog een uitgebreide reactie op bovenstaand nieuws.