Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische zege in Ironman Florida
Nieuws

Belgische zege in Ironman Florida

 

mary-laure-lux-florida-finish

Sinds dit weekend heeft ons land er weer een Ironman-winnares bij. In de Ironman van Florida pakte de Luikse Mary-Laure Close-Lux de overwinning bij de vrouwen met een 36ste plaats overall én een ticket voor het WK Ironman in 2017. Florida was dit jaar opnieuw een age group only race, dus er stonden geen profs aan de start. En van al die age group dames was Mary-Laure Close-Lux dus de beste, in een tijd van 9u47’49. Na Sofie Goos, Tine Deckers en Liz Marshall (die vorig jaar de age group Ironman van Los Cabos won en dit jaar nog finisher was in Hawaii) is Mary-Laure de vierde Belgische vrouw die een Ironman wint.

Mary-Laure finishte in 2015 als 35ste bij de F30 in de Ironman van Hawaii, maar ze hield er een dubbel gevoel aan over. En dus besloot ze meteen na afloop van haar wedstrijd in Kona om zich in te schrijven voor de Ironman van Florida 2016, in de hoop daar een ticket te pakken voor Hawaii 2017 en revanche te nemen voor haar prestatie in 2015. En dat is bij deze dus gelukt.

“Het doel was om 1ste te worden in de F35 age group,” regaeerde Mary-Laure. “Ik heb er alles aan gedaan om me optimaal voor te bereiden, zowel wat het parcours betreft als de hitte. Dit jaar deed ik mee aan twee 70.3 Ironmans, in Luxemburg en in het EK in Wiesbaden. Daar werd ik telkens 1ste en 2de in mijn categorie en dat gaf me goede moed richting Florida.

mary-laure-lux-florida-swim

Het zwemmen was lastig in de Golf van Mexico. Ik kwam na 1u13 als 8ste van mijn categorie uit het water, maar het zwemmen is niet mijn sterkste onderdeel. Ik wist dat ik geduld moest hebben en me moest concentreren op de 180 km fietsen. Ik heb beheerst gefietst zodat ik voldoende reserve zou hebben voor het lopen.

mary-laure-lux-florida-bike

Na 5u13 stapte ik als tweede bij de F35 van de fiets. En dan moest mijn sterkste onderdeel nog komen. Vanaf het begin van de marathon voelde ik dat ik goede benen had. Eén voor één heb ik mijn concurrentes ingehaald en in 9u47 kwam ik tot mijn verrassing als eerste vrouw overall over de streep.

mary-laure-lux-florida-run

Met mijn overwinning in Florida heb ik mijn ticket voor Hawaii 2017 op zak. Ik trek dus volgend jaar opnieuw naar Kona, met mijn man (Pierre Close) en mijn zoontje van 6, Maiilo,” aldus de 35-jarige burgerlijke ingenieur.