Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ironman Nice verhuist naar juli
Nieuws

Ironman Nice verhuist naar juli

De Ironman van Nice krijgt in 2017 een nieuwe datum. Het zag er even naar uit dat de Franse Ironman zou geannuleerd worden in 2017. Deze week volgde de bevestiging dat de wedstrijd dan toch definitief doorgaat in 2017, maar wel op 23 juli en niet in juni zoals de vorige jaren. Dat is nog altijd het gevolg van de verschrikkelijke terreuraanslag op de Promenade des Anglais op 14 juli van dit jaar. In de nasleep daarvan werd besloten om een jaar lang geen grote evenementen te houden. De Ironman Nice word op 23 juli het eerste grote evenement op de Promenade des Anglais sinds de aanslag.

Eerder werd dit jaar ook al de finale manche van het Franse triatlon Grand Prix circuit afgelast in Nice. Een afgelasting van de Ironman zou verstrekkende gevolgen gehad hebben, met meer dan 2.000 atleten die al ingeschreven waren. Dat Nice alsnog doorgaat op 23 juli is ook goed nieuws voor de meer dan 100 Belgische deelnemers die elk jaar naar de Franse Ironman trekken. Voor wie in juli al een andere wedstrijd gepland had, zou er de mogelijkheid zijn om zijn inschrijvingsgeld terug te krijgen of de inschrijving over te dragen naar een andere Europese Ironman.

Tine Deckers Nice 2016 podium

De Ironman van Nice is populair bij de Belgen en onze pro’s waren er de laatste jaren erg succesvol. Tine Deckers pakte in juni 2016 haar 5de overwinning in 8 jaar. Frederik Van Lierde won er drie keer (2011, 2012, 2013), Bart Aernouts was er de beste in 2014.

In de persconferentie van dinsdag 8 november maakte het organisatiecomité ook bekend dat Nice kandidaat is voor de organisatie van het WK 70.3 Ironman (over de halve afstand) in 2019.