Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Eerste Belgische triatlonzege van 2017 is voor Bink
Nieuws

Eerste Belgische triatlonzege van 2017 is voor Bink

 

Marino Vanhoenacker 1ste winst 2017

Marino Vanhoenacker is er dit jaar wel erg vroeg aan begonnen. We zijn nog maar 22 dagen ver in januari en Bink heeft zijn eerste internationale overwinning van het seizoen te pakken. Hij won de Mercuryman Triathlon op de Kaaiman Eilanden. Bij ons zou een halve triatlon nu ondenkbaar zijn bij de heersende winterse temperaturen maar in Grand Cayman was het weer optimaal. Marino stormde er dan ook naar een nieuw parcoursrecord.

Marino verpulverde het parcoursrecord met tien minuten. Hij deed 4u01’48 over de halve triatlon met 2 km zwemmen, 90 km fietsen en 21 km lopen. Bij de vrouwen won Alyssa Godesky.

De finish lag er nog verlaten bij toen Marino zijn eerste overwinning van het prille triatlonseizoen pakte. “Dat heb je als je het parcoursrecord met tien minuten scherper stelt,” reageerde Bink op facebook. “Iedereen, inclusief de TV-ploeg, zat nog op het parcours toen ik al over de streep kwam. Ik heb dan ook voor de TV nog een tweede keer over de finish moeten lopen,” aldus Marino.

Vorige week pakte Kenneth Vandendriessche de eerste duatlonzege voor België dit seizoen. De overwinning van Marino Vanhoenacker in de Mercuryman Tri is officieel de eerste Belgische triatlonzege van 2017.