Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Supersnelle Run & Bike Eeklo met olympische winnares
Multisports

Supersnelle Run & Bike Eeklo met olympische winnares

 

Runbike Eeklo 2017 SMO

SMO-Specialized verhuisde de 6de editie van de Run & Bike van Eeklo opnieuw naar het industrieterrein, maar ze zorgden wel voor een volledig offroad parcours. De deelnemers aan de XL moesten 16 km afleggen over een aanloopstrook en 3 plaatselijke ronden. De ondergrond was door de stevige vrieskou vlot berijdbaar. Dit zorgde voor snelle eindtijden aan de  Eeklose jachthaven. De opvallendste prestatie kwam van Atriac-dames Christine Verdonck. Mama Kristien en olympiër Katrien zitten blijkbaar al vroeg in vorm en pakten een overtuigende zege. Bij de mannen was het SMO-Specialized die de overwinning pakten.

Bij de mannen was het vooral uitkijken naar de atletiektoppers Herregodts en Asrih (KAA Gent), enkele sterke teams van LTTD met Hannes Vandermoere, Matthias Laureys, Pieter Jan Penne en Hannes Bonami. Bij SMO-Specialized werden teams gevormd tussen de jonge beloftevolle atleten met Nicolas Tilman en nieuwkomer Jarno Cuypers (18 jaar) en Josse Dhondt (18 jaar) en Robbe De Dobbelaere (17 jaar).

Het was belofte Nicolas Tilman die direct de kaarten op tafel gooide en snoeihard opende tijdens de eerste aanloopstrook van 1400m. Atletiektopper Aron-Levi Herregodts volgde op korte afstand.  Beide atletiektoppers maakten voor het eerst kennis met deze discipline van Run & bike. De wisseltechnieken waren bij hen nog niet geautomatiseerd en het topduo geraakte nooit voorin. Bij een eerste technische passage met de mountainbike kwam Herregodts ten val, gelukkig zonder erg. Ze finishten uiteindelijk op een tiende plaats.

Runbike Eeklo 2017 start XL

Na de eerste doorkomst van 5 km kwamen 2 duo’s samen door, SMO-Specialized met Tilman en Cuypers en LTTD met Hannes Vandermoere en Sven Vandenbroucke.  In de tweede ronde plaatste het “WeAreRed” team van de thuisploeg een versnelling. Nicolas en Jarno hielden dit vast tot de finish en zetten een eindtijd van 49’03” neer over de 16 km. Het duo Vandermoere – Vandenbroucke volgde op ruim een minuut. Kort daarna volgden nog 3 duo’s die onderling gingen strijden voor de resterende podiumplaats richting een zinderend slot. Uiteindelijk haalden de LTTD atleten Laureys – Govaert het van de jeugdatleten van SMO-specialized De Dobbelaere – Dhondt.  Het duo Bonami – Penne (LTTD) pakte de vijfde plaats.

Voor de resterende top tien plaatsen was het een lang gerekte sprint op het scherpst van de snee met 5 duo’s samen.  Met Kevin Strubbe – Jano Vanparys (SMO-TTB), Sven Van Luyck – Bram Van der Plas (Solidpharma), Mark Vanden Driessche – Christophe Van de Voorde (MTV), Lukas De Jonghe – Maarten De Bolster (SMO-Specialized) en de atletiekers Herregodts – Asrih (KAAG) werden de top 10 plaatsen verder opgevuld.

Bij de mixploegen waren Alexis Krug en Anne Arnouts (SMO-Specialized) het snelste triatlonkoppel. Ze zorgden zelfs voor een twaalfde plaats in het algemeen klassement. Ze haalden het voor Karl Van Biervliet en Sophie De Groote (Sporthuis Nokere). Zij moesten wel het onderste uit de kan halen om het duo van LTTD met Linde Herreman en Sybren Baelde  voor te blijven.

Bij de dames bracht de Antwerpse Triatlon Club een sterk duo duo met Olympiër Katrien Verstuyft en Christine Verdonck. Beide dames hadden weinig tegenstand binnen hun categorie en legden beslag op een mooie zestiende plaats in het algemeen klassement. Femke Reynaerts en Joyceline Vervaet (LTTD) en het Meetjeslandse duo Joyce Verdonck en Mieke Van Daele (MTV) legden beslag op plaats twee en drie.

Runbike Eeklo 2017 SMO jeugd

Bij de jeugdatleten (-18 jaar) waren het Adegemnaar  Robbe De Dobbelaere (jeugd A) en Josse Dhondt (junior) die heel sterk voor de dag kwamen. Ze streden lang mee voorin en moesten uiteindelijk wat leergeld betalen in de finale, maar legden beslag op een knappe vierde plaats in het algemeen klassement. Met een eindtijd van 50’24” deden ze maar liefst 5 minuten sneller dan de vorige editie op een identiek parcours. Deze jonge Meetjeslanders bewijzen heel wat in hun mars te hebben voor de toekomst.

Meer dan 50 kinderen tussen 6 en 12 jaar maakten voor het eerst kennis met deze discipline en ontvingen allen op het podium een blinkende medaille met een lekkere pannenkoek.  Raf  De Dobbelaere (SMO-Specialized uit Adegem) en ex-zwemmer Diego De Meyer pakten de overwinning in de small-editie. De jonge knapen van SMO, respectievelijk 13 en 21 jaar gingen er reeds van bij de start vandaar op de 5 km en wonnen met 1’30” voorsprong. De duo’s  Maarten De Reu en Koen Bauwens (Eeklo) en Alex Mertens en Jana Van den Abeele (Baasrode) pakten plaatsen twee en drie.

Uitslagen Run & Bike Eeklo 2017