Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Javier, Daniela en interessante Belgische age groupers in Dubai
Nieuws

Javier, Daniela en interessante Belgische age groupers in Dubai

Liz Marshall Hawaii 2016 Jim
Liz Marshall-Verheyden, in 2016 aan de finish van de Ironman Hawaii (foto: Jim De Sitter)

Hoewel Marino Vanhoenacker vorige week al de spits afbeet in de Mercuryman Tri op de Kaaiman Eilanden, begint het internationale triatlon pas echt goed dit weekend. Vrijdag al krijgen we vanaf 4 u. Belgische tijd een serieuze portie toptriatlon in de 70.3 Ironman van Dubai. Javier Gomez en Daniela Ryf voeren er een sterrenveld aan, helaas zonder Belgische pro’s, maar wel met een paar interessante landgenoten bij de age groupers.

Zaterdag is er de 70.3 Ironman van Zuid-Afrika, dit jaar zonder ook maar één enkele Belg. En ook in de Israman in Eilat starten er geen landgenoten. Onze focus ligt dan ook vooral op Dubai, waar meer dan 700 atleten uit de Verenigde Arabische Emiraten starten. Dat zijn voornamelijk expats, waaronder ook een aantal Belgen, maar daarnaast zijn er ook Belgen die specifiek voor de 70.3 Ironman de trip naar Dubai gemaakt hebben.

De kenners onder u die deze site volgen, kunnen nog eens uitkijken naar het Leuvense koppel Sven Baccus en Karen Houben, die een jaar geleden richting Dubai verhuisden. Karen (F30) kijkt alvast uit naar de wedstrijd. “Dit is het. Morgen heb ik één doel en dat is over het magische tapijt onder de Ironman boog doorlopen. Met kippenvel waarschijnlijk. Het zou een mooie beloning zijn voor al het harde werk van de laatste maanden. Laten we hopen dat ik het haal,” liet Karen weten op haar Facebook. Sven (M25) lijkt er helemaal klaar voor te zijn. Hij pakte eerder deze maand al een morele bronzen medaille in een plaatselijke triatlon. Eigenlijk werd Sven vijfde overall, maar de twee atleten voor hem hadden niet de volledige afstand gelopen.

Sven Baccus op 1 in zijn AG in Dubai
Sven Baccus op 1 in zijn AG in Dubai

Straffe radio-DJ is er klaar voor

Karen Houben krijg in haar age group overigens serieuze concurrentie van wellicht de bekendste Belgische atlete in Dubai. Liz Marshall-Verheyden, vorig seizoen nog knap finisher in het WK Ironman in Hawaii, heeft bovendien al een overwinning op zak. Eerder in januari won ze een OD triatlon in Dubai. Ze liet slechts vier mannen voor zich overigens. Hawaii lijkt verteerd en het zou ons dan ook niet verbazen als Liz voor eigen volk meespeelt voor een podiumplaats bij de F30. Wij kijken vooral uit naar de strijd bij de F40 waar onze favoriete radio-DJ Els de Craecker aantreedt. Wie niet naar JOE luistert, kent haar misschien van het radio-interview wat ze in oktober 2016 met yours truely deed. De opmerking toen over een toekomstige Hawaii-deelname onthaalde ze toen nog vooral op ongeloof, maar ondertussen staat ze vrijdag dus wel mooi aan de start van de 70.3 Ironman van Dubai, na een intensieve trainingsperiode bij het 185 coaching center van Marc Herremans en Jeroen Dingemans. En verder zijn er Benedicte Bouchez (F25), Zoe De Cock (F25) en Isabelle Bellis (F40) bij de vrouwen.

Bij de mannen krijgt Sven Baccus concurrentie van Koen Lintermans, al start de Key Account Manager van Chimay wel in een oudere age group. Koen is één van de AWA Gold atleten aan de start in de M35 categorie, maar de vraag is of onze sterke landgenoot al voldoende topvorm heeft om al in Dubai te schitteren. Tenslotte zien we ook nog Rudy Bier (M35, Michael Van Den Elsken (M35), Joris Chaltin (M40), Jim De Ketelaere (M40), Jurgen Hannaert (M40), Pieter Terrin (M40), Bert Buyse (M45), Nicky Detry (M45), Luc De Jaeger (M50), Philippe Houteman (M50), Henry Janne-D’Othee (M50) en Luc Tambeur (M50) aan het werk.

Javier Gomez en Daniela Ryf, maar geen Tine Deckers

Bij de pro’s stond Tine Deckers nog op de deelnemerslijst maar Tine heeft besloten om in maart in Puerto Rico haar seizoen te starten en komt niet in actie in Dubai. Ze had er nochtans de concurrentie aan kunnen gaan met een echt topveld. Wereldkampioene Daniela Ryf is uiteraard de topfavoriete, maar met Kaisa Lehtonen, Caroline Steffen, Emma Bilham, Diana Riesler en Yvonne Van Vlerken wordt het een spannende strijd. Ook bij de mannen krijgen we een topveld, met Javier Gomez als meest opvallende deelnemer. De Spanjaard werd in 2014 wereldkampioen op de 70.3, focuste nadien weer op de Spelen, maar miste Rio door een elleboogbreuk. De 70.3 Ironman van Dubai wordt dus een heroptreden voor Gomez. Met onder andere Michael Raelert, Bertrand Billard, Andrej Vistica, Tim O’Donnell, Tyler Butterfield en Joshua Amberger verwachten we ook bij de mannen een close battle…

De wedstrijd start in Dubai om 7 u. plaatselijke tijd. Het is dan nog 4 u. ’s ochtends in België. De wedstrijd is live te volgen op de Ironman website