Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Etten-Leur, Westende en Hofstade… Cross duatlons in de lift
Multisports

Etten-Leur, Westende en Hofstade… Cross duatlons in de lift

Sandman Inferno

Dit weekend start in Zuid-Afrika het nieuwe ITU World Cup seizoen, maar in België heerst koning winter nog steeds en is het voorlopig aan de cross duatleten. De cross duatlon discipline lijkt opnieuw in de lift te zitten. Waar de duatlons op de weg tijdens het zomerseizoen het steeds moeilijker krijgen om het hoofd boven water te houden, lopen de winterse versies goed vol.

Dit weekend trekken heel wat Belgen de grens over om deel te nemen aan de Mos accountants cross duatlon van Etten-Leur. De wedstrijd van Willempie Van Haperen, ook in België vaak aan de start van (cross) duatlons, is over de lange afstand al volledig uitverkocht. Van Belgische zijde wordt het zondag 12 februari uitkijken naar Wouter Wuilmus, die zijn eerste zege van het seizoen behaalde in de veldloop van Rijkevorsel, en Rik Thijs. Die is na het missen van de Hel van Kasterlee weer in vorm aan het komen en pakte ook al een eerste zege in 2017. Hij won twee weken geleden de cross duatlon van Wachtebeke. Op de light afstand kan je je overigens ter plaatse nog inschrijven. Alle info vind je op de website van Etten-Leur.

Over twee weken, op zondag 19 februari, komt er een nieuwe cross duatlon bij in België. Na twee eerdere edities van de Sandman cross triatlon, richtten Wim Fierens, Jeremy Graulus en Romeo Glorie de organisatie Sandman Events op. Met de Sandman Inferno wagen ze zich in Westende aan een cross duatlon die deels over het strand zal gaan. Redelijk uniek in België is de lange afstand. Met 5 km lopen, 40 km mountainbiken en 10 km lopen trekken ze voorlopig de liefhebbers van het langere werk aan. Meer dan 70 atleten , met wereldtopper Kris Coddens op kop, staan al op de deelnemerslijst. Inschrijven, ook voor de light-versie, kan op de website van Sandman Events.

Ook Zemst verwelkomt op 19 februari flink wat cross duatleten. De cross duatlon van SP&O is sinds een aantal jaar een vaste waarde op de kalender. Inschrijven kan nog op de website van SP&O.

De komende weekends staan er nog een aantal interessante cross duatlons op het programma, met als hoogtepunt het BK in Geel-Bel. Voor een volledig overzicht kan je terecht op triatlonwedstrijden.be