Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jimbo pakt drie op drie in Sinnai en ziet zijn Betta ook winnen
Multisports

Jimbo pakt drie op drie in Sinnai en ziet zijn Betta ook winnen

Jim Run
Jim Thijs op een spectaculair loopparcours in Sinnai (foto: Angelo Mazza)

In België loopt het cross duatlon seizoen wat gelijk met het veldrijden. Op Sardinië is het nieuwe cross duatlon seizoen afgelopen weekend pas van start gegaan, maar wel meteen met Belgische (dubbel)winst. Jim Thijs heeft in Sardinië een nieuwe thuis én de liefde van zijn leven gevonden. En dus beschouwen we Elisabetta Curridori dan ook een beetje als Belgisch atleet… Het sympathieke koppel won de off-road duatlon van Sinnai. Voor Jimbo was het al de derde overwinning op rij in Sinnai.

 

De eerste manche van het Cross Circuit was een een off-road duatlon in Sinnai: 7 km trail running, 20 km mountainbiking en 3 km trail running. Beide atleten verkeren in een uitstekende vorm want ze domineerden de wedstrijd van start tot finish. “Het is hier al mijn derde zege op rij. Voor het eerst in mijn carrière dat zoiets lukt. En telkens op een andere manier. Vorig jaar lag het looptempo te hoog voor mij en moest ik tijdens het mountainbiken erg diep gaan om nog voor de overwinning te kunnen strijden. Deze keer kon ik van bij de start het tempo bepalen. Ik ben blij dat ik het harde werk van de voorbije maanden meteen kan vertalen naar een goed gevoel en een goede prestatie tijdens de wedstrijd,” aldus een tevreden Thijs.
 
Betta Run
Betta mocht samen met Jimbo op het hoogste schavotje (foto: Angelo Mazza)
 
1)Elisabetta Curridori
2)Giorgia Mura
3)Elisabette Orru
 

 
1)Jim Thijs
2)Emanuele Aru
3)Daniele Fraoni
 

 
Hier kan je Thijs zijn wedstrijdverloop van tijdens het mountainbiken bekijken: https://www.relive.cc/view/880997922