Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Gomez wint Abu Dhabi, De Cuyper out
Nieuws

Gomez wint Abu Dhabi, De Cuyper out

Gomez Bishop Luis Abu Dhabi 2017

Javier Gomez is op weg om een waar monument te worden in het hedendaagse triatlon. Hij domineerde zaterdagmiddag de eerste World Triathlon Series triatlon in Abu Dhabi op alle drie de onderdelen. Bij zijn 50ste deelname aan een WTS race pakte hij zijn 37ste podium en zijn 13de overwinning. Indrukwekkende cijfers voor een indrukwekkende atleet, des te meer gezien de grote concurrentie zaterdag. Uitgezonder de Brownlees waren alle toppers op de afspraak. Ook onze landgenoot Simon De Cuyper was er bij maar hij werd na zeven ronden gelapt en uit de wedstrijd genomen. “Ondermaats zwemnummer en dan was de race eigenlijk al over…”

Gomez kende een uitstekende start en zat in het zwemmen goed voorin. Tijdens de 40 km fietsen bleef hij attent vooraan zijn deel van het werk doen. Een kopgroep van 18 stormde de tweede wissel binnen. Gomez begon meteen sterk aan de 10 km lopen en kreeg het gezelschap van Henri Schoeman en Tom Bishop. Het was de jonge Brit die verbazend lang bleef aanklampen maar in de tweede helft van het loopnummer had Gomez aan één versnelling genoeg om los te komen van de Brit. Bishop pakte een knappe tweede plaats. Fransman Vincent Luis liep naar de derde plaats en ook Fernando Alarza en Richard Murray stormden nog voorbij Schoeman, die pas 10de werd.

Gomez wint Abu Dhabi 2017

“Werk aan de winkel in het zwemmen”

Door de blessures van Marten Van Riel en Jelle Geens was Simon De Cuyper onze enige vertegenwoordiger bij de elites, maar hij werd in de zevende fietsronde uit wedstrijd genomen. “Ik had een ondermaats zwemnummer en dan was de race eigenlijk al over,” vertelde Simon ons na afloop. “Ik ben wel blijven rijden en kon nog enkele atleten oprapen, totdat de kopgroep uiteindelijk te dicht bij kwam en ik samen met Sheldon de race diende te verlaten… Werk aan de winkel in het zwemmen tegen de volgende WTS manche,” aldus een ontgoochelde De Cuyper.

Topprestaties bij age groupers

Eerder op de dag kwamen er nog een aantal Belgen in actie in Abu Dhabi in de age group race. Op de halve afstand bevestigde Liz Marshall haar goede vorm. Ze werd heel mooi tweede overall bij de vrouwen. Bij de mannen pakte Sven Baccus een negende plaats overall, goed voor een 4de plaats in zijn age group. Zijn vrouwtje Karen Houben kwam uit op de sprintafstand en wist ondanks een valpartij tijdens de fietsproef toch nog een 46ste plaats te behalen. Chris De Nil werd derde in de M45 age group.

Abu Dhabi WTS M 2017 results