Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Twee op twee voor Yeray Luxem
Thijs, Lauryssen, Luxem en Krug aan kop (foto: Marc Mercy)
Multisports

Twee op twee voor Yeray Luxem

Thijs, Lauryssen, Luxem en Krug aan kop (foto: Marc Mercy)
Thijs, Lauryssen, Luxem en Krug aan kop (foto: Marc Mercy)

Kersvers papa Yeray Luxem is sterk aan zijn nieuwe seizoen begonnen. Na winst in de Sandman Inferno twee weken geleden pakte hij zondag zijn tweede seizoenszege in de cross duatlon van Berendrecht. De Lopersgroep van Putte kregen een topveld aan de start, met Rik Thijs, Geert Lauryssen en Yeray Luxem als topfavorieten, maar ook Alexis Krug sprak zijn woordje mee. Bij de vrouwen was Karen Steurs onklopbaar.

Steurs heeft haar mountainbike techniek nog niet verleerd. De ex-toptriatlete switchte na haar triatloncarriere naar het wielrennen en het mountainbiken en pakte in die laatste discipline een aantal jaar geleden de eindzege in de roemruchte Crocodile Trophy. Ook in Berendrecht stond de Bioracer-atlete haar mannetje. Ze won vlot.

Yeray Luxem alleen op kop in het mountainbiken (foto: Marc Mercy)
Yeray Luxem alleen op kop in het mountainbiken (foto: Marc Mercy)

Bij de mannen ontstond er een kopgroep van vier, met Rik Thijs, Geert Lauryssen, Yeray Luxem en een sterke Alexis Krug, nochtans geen specialist van het offroad werk. Ook in Berendrecht was het nat en koud maar dat deerde Geert Lauryssen niet. Hij ging er in de eerste ronde van het mountainbiken vandoor. Geert crashte in de tweede ronde “In de tweede ronde gecrasht: stuur scheef, zadel gezakt, maar de reden om te stoppen waren krampen in de buik waardoor verder doen geen optie was… desondanks wel een goed gevoel. Op naar het BK binnen 2 weken en hopelijk daar wel een goede dag,” aldus Geert.

Geert was enorm ontgoocheld door de nieuwe pech, gooide zijn mountainbike al vloekend weg, steeg nadien weer op de fiets maar hield het even later alsnog voor bekeken. Luxem reed alleen verder weg van de concurrentie. In het laatste loopnummer nam Yeray wat gas terug zodat Rik Thijs en Alexis Krug nog redelijk dichtbij kwamen. Maar Luxem won uiteindelijk vlot voor Thijs en Krug, die een sterke Kris Vermeiren, winnaar bij de Masters, naar de vierde plaats verwees.