Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jaryd De Mooij pakt eerste zege ooit in l’Eau d’Heure
Multisports

Jaryd De Mooij pakt eerste zege ooit in l’Eau d’Heure

Robin Tournant CD eau d heure 2017

Bij les Lacs de l’Eau d’Heure werd zondag een stormachtige cross duatlon gehouden. Het regende onophoudelijk, maar halverwege de wedstrijd brak er ook nog eens een storm los. Dat maakte het niet alleen de deelnemers maar ook de organisatie nog extra moeilijker. Door technische problemen duurde het lang voor er uitslagen en een podiumceremonie was, maar dat vond Jaryd De Mooij niet zo erg. Hij wachtte graag om zijn eerste bloemen te ontvangen. Jaryd won de lange afstand. Op de korte afstand was Fransman Robin Tournant de beste voor zijn Xterra-collega Romain Debry en Robin ‘Bientje’ Schuermans

“Het ging er vanaf de eerste meters meteen hard aan toe,” vertelde Jaryd. “Op een zwaar en glibberig parcours liepen er na 500 meter al 3 man van mij weg. Ik had absoluut geen super gevoel en wist al snel dat de ziekte die mij 10 dagen belet had te trainen nog wel wat in mijn kleren zat. Ondertussen ben ik weer 7 dagen aan het trainen, met tussen elke trainingsdag een rustige trainingsdag of rustdag. Dus het feit dat het niet echt liep, was doodnormaal. Ik heb toen besloten een stevig tempo te lopen zonder in het rood te gaan, wat achteraf een goede tactiek bleek.

Bij de eerste wissel had ik tussen 3 en 4 minuten achterstand op de 3 koplopers. Zonder mij al te veel illusies te maken begon ik aan het fietsen (35km) waar ik na 2 ronden van 6,5 km in mijn ritme begon te komen. Buiten het passeren van gedubbelde atleten was het echter een eenzame race. Tot ik halverwege ronde 4 van de 5 af te leggen ronden (op een zeer vettig, zwaar en technisch parcours) de nummer 3 te pakken kreeg. Bij het ingaan van de laatste ronde had ik tot mijn verbazing ook nr 2 en 1 te pakken en heb ik in de laatste ronde een voorsprong van zeker 1′ bijeen kunnen rijden. De afsluitende 5km lopen heb ik ondanks volledig verkleumde ledematen en een tot modderbad omgetoverd glijparcours redelijk makkelijk kunnen doorstaan. Zo was zeer onverwacht mijn eerste (cross)duathlon overwinning een feit.

Het was een zeer mooie wedstrijd, met een leuke organisatie die het door het flandrienweer tijdens de wedstrijd zwaar te verduren kreeg. Ondanks de technische problemen en bij gevolg lange wachten op de prijsuitreiking zou ik volgend jaar zeker opnieuw durven starten,” aldus winnaar Jaryd. Maxime Demars werd tweede, Antoine Saison derde. Op de zesde plaats vonden we Niki Devoldere terug. Er haalden slechts 14 individuele atleten en 4 duo’s de finish op de lange afstand.

Op de korte afstand waren er een pak meer finishers. Robin Tournant komt uit Frankrijk maar is bijna het hele seizoen op de Belgische wedstrijden te vinden. Hij pakte zijn tweede seizoenszege door Romain Debry, één van de Belgen op het WK Xterra in 2016, te kloppen. Robin Schuermans haalde na de Sandman Inferno opnieuw een podiumplaats. Hij werd derde.