Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Duatlon in de Kijker op de Grote Markt in Kortrijk
Duathlon

Duatlon in de Kijker op de Grote Markt in Kortrijk

duatlon Kortrijk

Gisteren schreven we in het interview met Seppe Odeyn ten onrechte dat de duatlon van Kortrijk zou wegvallen. Niets is minder waar. Hoewel het in de oorspronkelijke aankondiging van het nieuwe format van de triatlon van Kortrijk (die verhuist naar 18 juni) alleen over triatlon ging, hebben de organisatoren ondertussen bevestigd dat ook de duatlon mee naar de Grote Markt van Kortrijk trekt op 18 juni. “Het leverde een stroom van mailtjes op van verontruste atleten die al ingeschreven waren,” meldde organisator Vincent Servaege ons. En nog: “Misschien een idee om een artikel te wijden aan de duatlonwedstrijden die wel nog plaatsvinden in plaats van altijd maar te moeten lezen dat er wedstrijden wegvallen.” Bij deze dus…

Eigenlijk heeft Vincent gelijk. Wij van 3athlon.be proberen altijd een positief mogelijk mediakanaal te zijn ter promotie van de sport. Op Triatlonwedstrijden.be vinden we nog altijd 10 duatlons terug in 2017, waarvan 3 over de zogenaamde kwartafstand (Geluwe, Kortrijk en Torhout) en 1 over de lange afstand (het duel tussen de triatleten en de duatleten in Damme). Opvallend is dus het grote aantal sprintwedstrijden, zeker als we kijken naar de Kempen waar de sprintduatlons van Rijkevorsel, Olen en Herentals heel wat atleten aantrekken. Op zich heeft duatlon dus absoluut potentieel, zeker over de kortere afstanden. De drempel om van stratenlopen over te stappen naar duatlon, zeker als er slechts 20 km moet gefietst worden, is nu éénmaal lager dan om te gaan zwemmen, fietsen en lopen.

En dus maken wij graag van Kortrijk, naast het BK Duatlon LD in Almere, onze Duatlon In De Kijker. Bij deze roepen wij de debutanten op om zich in te schrijven voor Kortrijk, ons hun motivatie te sturen en wij willen dan graag verder voor de begeleiding zorgen en de kledij van één van hen. Dus droom je ervan om in Kortrijk aan de start te staan, laat het ons dan weten op redactie@3athlon.be.