Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
De Grooff en Vermeulen sterk in Bergen op Zoom
Multisports

De Grooff en Vermeulen sterk in Bergen op Zoom

David De Grooff zwemloop Bergen 2017

De zwemloop van Bergen op Zoom is naar jaarlijkse editie weer uitgedraaid op een Belgisch feestje, met overwinningen voor David De Grooff en Robbe Janssens en een pak Belgische ereplaatsen voor onder andere Lars Baeyens, Jesse Lormans en Nele Vermeulen, die haar leidersplaats verstevigde in het Frijters zwemloopcircuit op de 1000 meter zwemmen en 10 km lopen.

Nele Vermeulen is sterk aan het seizoen begonnen. Waar ze in 2016 voor het eerst proefde van triatlon, leeft ze zich in het voorjaar van 2017 volledig uit in de cross duatlons en de zwemlopen. Na winst in de BAIK X-duathlon in Nossegem vorige week en eerder winst in Vlissingen en een tweede plaats in Oosterhout, pakte ze nu haar derde podium in het zwemloopcircuit. Alleen de Nederlandse Esther Brakenhoff bleek te snel voor Nele.

“Ik kwam op meer dan zes minuten van de eerste vrouw uit het water,” vertelt Nele. “Ik was dus laatste vrouw, maar ik heb toch nog een mooi inhaalmanoeuvre kunnen maken om als tweede over de streep te komen. Emke Erpelinck, de winnares van de vorige zwemloop, kon ik deze keer wel verslaan. Maar winnares Esther was qua lopen niet veel sneller of trager en aangezien ze vijf minuten voor me uit het water was, is dat gat ook niet gedicht geraakt. Overigens mijn respect voor Lars Baeyens, die ondanks kneuzingen toch nog een derde plaats kon vasthouden bij de mannen! Dus de Belgen hebben zich over de grens toch weer maar eens laten zien,” aldus een blije Nele. Met haar tweede plaats komt ze nog iets steviger aan de leiding van het zwemloopcircuit. Dat ligt nu even stil tot 16 april. Dan is er de vierde manche in Breda.

Lormans zwemt lengte te veel

Bij de mannen zal vooral Jesse Lormans stevig gevloekt hebben. De man van 3athlon.be partner Triathlonshop.be zwom een baanlengte te veel en zag zo David De Grooff en Lars Baeyens als leiders weglopen. De Grooff had aan één versnelling voldoende om de gehavende Lars Baeyens achter zich te laten. Lars kwam de week voordien ten val met de fiets en droeg daar nog de gevolgen van. Hij moest uiteindelijk ook zijn clubgenoot Jesse Lormans nog voor zich dulden. De Grooff won in 48’14. Jesse Lormans werd in 49’34 tweede en Lars Baeyens pakte in 52’09 de derde plaats. Ook de vierde plaats ging naar een Belg. Jorn Van Bergen uit Meer hield eerste Nederlander Erwin Langeler achter zich. Die pakt wel de leiding in het circuit.

Op de korte afstand (500 meter zwemmen en 5 km lopen) won Robbe Janssens. De jonge atleet uit Wuustwezel dook als enige onder de 6 minuten en stond zijn eerste plaats in het lopen niet meer af. Streekgenoot Arno Matheyssen werd tweede.

uitslag_boz.pdf