Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Veel spektakel, maar weinig spanning in T3 Herderen
Nieuws

Veel spektakel, maar weinig spanning in T3 Herderen

T3 Herderen

Op de overwinningen van Zamaro-Wilier-KTT en Atriac Antwerpen valt weinig af te dingen tijdens de eerste manche van het nieuwe T3 Series seizoen. Maar KTT bij de heren en Atriac bij de dames waren net iets te dominant waardoor de spanning veel te vroeg uit de wedstrijd verdween. Bij de vrouwen was het jammer dat Karolien Weuts in het looponderdeel geblesseerd uitviel bij EFC-ITC. Bij de mannen was het dan weer smullen van de tweestrijd tussen TRIGT-Arena-Fuji-CBD en SMO-Specialized om het zilver.

Na de 750 meter zwemmen was het al duidelijk dat Zamaro-Wilier-KTT moeilijk te kloppen zou zijn. Het Kempisch Triatlon Team wisselde in laatste instantie Lucas Van Deynze voor Jules Janssen om meteen in het zwemmen een toptijd te realiseren. SMO-Specialized en LTTD-Oilservice bleven een tijd in hun spoor, maar in de laatste 250 meter werd het gat groter. Uiteindelijk zwom TRIGT-Arena-Fuji-CBD nog naar de tweede plaats bij de heren. Accent Tribe, SMO-Specialized en LTTD-Oilservice volgden iets verderop en ook Atriac Antwerpen wist de schade nog te beperken.

Maar Adam Lambrechts en Marco Akershoek namen hun jonge collega’s mee op sleeptouw tijdens de 20 km fietsen op een lastig parcours. Niemand van de andere ploegen slaagden erin om in te lopen. Alleen Atriac kon een paar seconden van de achterstand goed maken, maar dat was een pleister op een houten been. Zamaro Wilier hield ook stand in het lopen en pakte verdiend de overwinning in deze eerste manche met Yorben Verboven, Jarne Verhaegen, Marco Akershoek en Tom Suetens. TRIGT hield in de strijd om het zilver SMO-Specialized af. En voor de vierde plaats liep Koen Veramme net iets sneller als vierde atleet binnen dan de ploeg van LTTD-Oilservice.

Blessure bij EFC-ITC

Bij de vrouwen stond er geen maat op Atriac. Tijdens de 20 km fietsen deden de Atriac-dames er alles aan om Jolien Vermeylen aan boord te houden en dat hielp hen om ook in de 5 km lopen de koppositie vast te houden. Met Christine Verdonck, Sara Van De Vel en Katrien Verstuyft stormde Atriac naar de overwinning. Het geluk was daarbij aan hun zijde, want nadat EFC-ITC Izegem het gat meter bij meter dichtte, zagen we in de tweede loopronde Charlotte Deldaele en Ine Couckuyt nog met 2 lopen. Te weinig om de eindrangschikking te halen. Karolien Weuts viel met een blessure aan de achillespees uit. Voordien waren Maura Seynaeve en na een sterk fietsbegin ook Delphine Couckuyt losgegooid. Geen punten dus voor EFC-ITC en dus lag de strijd om de tweede plaats open. Daarin was TRIGT sneller dan Accent Tribe.

De kop is er af in de T3 Series. We zagen veel spektakel, maar de verschillen bleken helaas iets te groot om de spanning er de hele tijd in te houden…

T3 Herderen 2017