Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Straffe Stenn Goetstouwers in Herderen
Nieuws

Straffe Stenn Goetstouwers in Herderen

Goetstouwers Van der Mast De Grooff Herderen 2017

Vorig jaar moest Stenn Goetstouwers nog zijn meerdere erkennen in Pieter Heemeryck. Maar zondag stond er geen maat op Stenn. Hij pakte oververdiend de eerste zege van het Belgische triatlonseizoen. Herderen mag dan officieel de start van het officiële zomerseizoen zijn, de wind maakte er een winterse wedstrijd van. Gelukkig bleef het droog, al regende het tijdens de 20 km fietsen lekke banden. Goetstouwers bleef gelukkig gevrijwaard na de pech nadat hij als snelste zwemmer als eerste aan het fietsonderdeel in de namiddag mocht beginnen.

De Tank van Wuustwezel kreeg zes achtervolgers achter zich aan, maar daar trok Stenn zich niks van aan. Hij reed ronde per ronde verder weg van uiteindelijk een groepje van vier. Trinity-atleten David De Grooff en Hans Verbist volgden met ex-ploegmaats Wouter Van Der Mast en Nick Thijs op iets minder dan een minuut van Goetstouwers. Die gaf ook in het lopen geen duimbreed meer toe en pakte oververdiend de overwinning. In de spurt voor de tweede plaats haalde Wouter Van der Mast het van David De Grooff. En ook voor plaats vier kregen we een intense spurt tussen Hans Verbist en Rik Malcorps. Het jonge KTT-atleet had als enige het gat overbrugd van de tweede naar de eerste achtervolgende groep maar moest in een lange en spannende spurt heel nipt de duimen leggen.

Bij de vrouwen haalde ex-toploopster Sandra Schenkel het. Zij moest flink wat tijd goedmaken na het zwemmen, maar ze legde in het fietsen de basis voor haar zege en als ex-deelneemster aan het EK veldlope, had ze weinig problemen in de laatste 5 km. Ze wisselde samen met Sweta Meersman, maar de Soldipharma-atlete moest in Schenkel haar meerdere erkennen. Sandra won uiteindelijk vlot voor Sweta. Ines Van Troyen pakte de derde plaats en dat vlak na een drukke nachtshift  als arts in het ziekenhuis. Britt Heyrman werd vierde en Solidpharma ploegmaat Katrien Maes pakte in haar eerste triatlon meteen een vijfde plaats.

In de strijd bij de veteranen keken de thuissupporters vooral uit naar Jan Castro. Die reed echter lek, maar zette wel door en pakte achter Tom Janssens de tweede plaats bij de Masters.

Herdern 2017 indiv