Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Doet Luc Van Lierde ook (naakt) de Ironman Namen mee? – De leukste vissen
Fun

Doet Luc Van Lierde ook (naakt) de Ironman Namen mee? – De leukste vissen

Dat het vandaag zaterdag is, zal er wellicht veel mee te maken hebben, maar zelden of nooit zagen we zo veel creativiteit bij onze vrienden triatleten als vandaag. Goed gelachen dus op deze april fool’s day, vooral met de eerste berichten die via Messenger ons bereikten. “Hey al gezien, een Ironman in België in 2018,” en meer van dat soort berichten. Hieronder brengen we met veel plezier een overzicht van de beste aprilgrappen bij de duursporters, van de comeback van Luc Van Lierde tot en met de naturistentriatlon van Utrecht.

naakttriatlon

Toegegeven, in Nederland waren ze eerst. Eerder deze week kondigde de triatlon van Utrecht al aan dat ze op zatetrdag 8 juli een nieuwe wedstrijdreeks organiseren: een naakttriatlon. Heel toevallig kon er vanaf vandaag, 1 april, ingeschreven worden. Lees het volledige stukje op 3athlon.nl. Mét naakte speakers? Yeah Right! 😉

De mooiste aprilvis kwam van Sportevents en dan vooral omdat het een heel subtiele was. Want in één adem met de aankondiging van de nieuwe trail des trappistes in Chimay en de beachrace van De Panne liet Wim De Doncker uitschijnen dat er in september 2018 een Ironman in Namen komt. Met de N4 van Namen naar Marche als fietsparcours? Yeah right! 😉 Hier vind je het volledige verhaal. En voor alle duidelijkheid, Chimay en De Panne zijn echte wedstrijden die in 2017 al plaatsvinden…

Of Stefan Biesmans aan de start zou komen, is nog maar de vraag, want de Limburger plant blijkbaar een comeback, dankzij een zeldzame loterij/quizwinst voor deelname aan het WK in Hawaii. Succes Stefan! Yeah right! 😉

Stefan Biesmans 1 april

Of hij Luc Van Lierde ermee inspireerde, weten we niet, maar we zijn eens benieuwd hoeveel mensen in de aprilgrap van de tweevoudige Hawaii-winnaar trapten. Die kondigde vandaag, acht jaar na zijn laatste Ironman deelname, zijn comeback aan in de Ironman van Zuid-Afrika. Succes Luc! Yeah right! 😉

Ironman maakt vandaag wel meer het onderwerp uit van creativiteit. Wij waren vooral gecharmeerd door het initiatief van Vichy, die uiteraard zeer toevallig vandaag hun nieuwe zwemparcours voorstelden. Een stuk minder saai dan in zee of in een groot meer zwemmen, niet? Yeah Right! 😉

En dan tot slot de meest doorzichtige, maar daardoor ook niet minder coole grap. De Brownlee brothers krijgen hun eigen comic book serie. Dat de eerste aflevering die van april is, is ook hier natuurlijk zuiver toeval. Yeah Right! 😉

Met dank aan Karen Houben kregen we ook deze geslaagde grap van Fizik binnen. Disc brake resistente fietsschoenen, ook ideaal voor triatlon. Yeah right! 😉

We zijn benieuwd in welke aprilgrap jij bent getuind? En welke van de bovenstaande vind je de leukste aprilvis? Mocht je zelf nog weet hebben van andere aprilgrappen rond triatlon die we over het hoofd hebben gezien, laat het ons dan weten…