Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tim Van Hemel wint grensoverschrijdende duatlon
Tim Van Hemel wint verdiend (foto: Johan Tack)
Duathlon

Tim Van Hemel wint grensoverschrijdende duatlon

Tim Van Hemel wint verdiend (foto: Johan Tack)
Tim Van Hemel wint verdiend (foto: Johan Tack)

In Geel werd zaterdag de tweede manche van de Nederlandse Run Bike Run Series gehouden. Het was een unicum om het Nederlandse regelmatigheidscriterium voor het eerst over de landsgrenzen te zien. We kregen een pittige en snelle Holland-België met uiteindelijk een volledig Belgisch podium bij de mannen. En bij de vrouwen zorgde het jonge talent Shirin Van Anrooij voor een verrassing van formaat.

De Run Bike Run Series is voor het Nederlandse duatlon wat de T3 Series bij ons voor triatlon is. In Geel moesten de atleten een individuele sprintduatlon afwerken, maar bij de vrouwen telden de eerste twee plaatsen en bij de mannen de eerste drie plaatsen voor de teamuitslag. Daardoor is het individuele aspect minder belangrijk, maar dat weerhield Shirin Van Anrooij er niet van om er vol voor te gaan. Na een snelle 2,5 km lopen maakte de jongste van het hele veld deel uit van een kopgroep van vijf, met vooral Edo Sports Maastricht dames Sophie Van Der Most en Sarissa De Vries in een aanvallende rol, samen met Joni Heerink voor Hellas Utrecht en Deborah Wissink voor TC Twente. De vijf bleven in de 20 km fietsen samen en vochten het voor de dagzege uit in de laatste 5 km lopen.

Shirin Van Anrooij winnares in Geel (foto: Johan Tack)
Shirin Van Anrooij winnares in Geel (foto: Johan Tack)

Daarin stond er geen maat op de vijftienjarige Van Anrooij. Sophie Van Der Most bleef nog het langst meegaan met het jonge talent, maar in de laatste rechte lijn moest ze de zege laten aan Shirin. Jony Heerink pakte de derde plaats en Sarissa De Vries werd vierde. Daarmee was de dagzege voor EDO Sports Maastricht. Hellas Utrecht werd tweede en Unltd Rotterdam pakte de derde plaats. Liesbeth Leysen was de beste Belgische op de 11de plaats. Samen met Kaat Van Eynde en Evi Van De Walle pakte ze de zesde plaats bij de teams met Domo-Scott.

Het podium bij de vrouwen (foto: Johan Tack)
Het podium bij de vrouwen (foto: Johan Tack)

Bij de mannen kregen we ook een supersnelle eerste run, maar in de laatste twee van vier af te leggen fietsrondes vormde zich vooraan een enorm peloton. Coen De Wit probeerde tot twee keer toe alleen weg te raken, maar de beslissing zou in het lopen vallen. Alle favorieten zaten vooraan, inclusief de Belgische ploeg van Domo-Scott. Glen Laurens en Sander Heemeryck slaagden er echter niet in om na de eerste ronde een klein gat te dichten naar Squadra-atleet Tim Van Hemel. Die pakte een week na zijn derde plaats (met teammaat Mark Hamersma) in de Grand Raid meteen zijn eerste duatlonzege van het seizoen. De ex-Europese kampioene bij de beloften haalde het voor Glen Laurens en Sander Heemeryck. 

Het podium bij de mannen (foto: Johan Tack)
Het podium bij de mannen (foto: Johan Tack)

Niels Te Pas was de eerste Nederlander op de vierde plaats. Hij schreeuwde het uit van vreugde na een fantastische wedstrijd. Het leverde TC Twente de vierde plek op in de teamranking. Maar de zege per ploeg ging naar Hellas Utrecht die met Coen Smiers (6), Yennick Wolthuizen (5) en Peter Res (10) drie mannen in de top-tien plaatsten. Unltd Rotterdam werden tweede en Squadra Eindhoven pakten de derde plaats.

Soetkin Vertenten (foto: Johan Tack)
Soetkin Vertenten (foto: Johan Tack)

In de recreatieve wedstrijd haalde Matthias Heyvaert het na een spannende sprintduatlon van Maarten Vermeulen en Bert Wouters. Bij de vrouwen deed Soetkin Vertenten nog beter dan haar tweede plaats van Geluwe vorige week. De Waasmunsterse won vlot voor de jonge Evelien Vermeiren en Dorien Heylen.

Vermeulen, Heyvaert en Wouters (foto: Johan Tack)
Vermeulen, Heyvaert en Wouters (foto: Johan Tack)

Uitslagen Geel