Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
TBT: Triatlon in Mol… met superfan Maxime Deckmyn
Maxime Deckmyn vol enthousiasme in de Nations Parade in Hawaii (foto: Jim De Sitter)
Nieuws

TBT: Triatlon in Mol… met superfan Maxime Deckmyn

Maxime Deckmyn vol enthousiasme in de Nations Parade in Hawaii (foto: Jim De Sitter)
Maxime Deckmyn vol enthousiasme in de Nations Parade in Hawaii (foto: Jim De Sitter)

Gisteren woensdag stond ook onze hoofdredacteur in zijn eigen Mol met open ogen te kijken naar de massale volksverhuizing die samenging met de start van de Scheldeprijs en het afscheid van Tom Boonen op Belgische bodem. Meteen dachten we terug aan de roemruchte tijden toen duizenden toeschouwers naar Mol afzakten voor de Super Prestige Triatlon. Nadien verhuisde de wedstrijd naar het Zilvermeer, met dan nog een paar honderd toeschouwers, maar toch hebben we ook daar goede herinneringen aan. En dus is deze Throwback Thursday een speciale. Want we denken niet alleen terug aan Mol, maar we vonden het ook wel eens leuk om superfan Maxime Deckmyn in de bloemetjes te zetten. Vorig jaar in oktober was hij mét voorsprong de allerluidste der Belgische supporters en we genoten van zijn gezelschap en zijn aanmoedigingen voor elke Belgische atleet. Bijna tien jaar geleden legde hij samen met papa Ignace zijn eigen triatlon af, in Mol…

Mxime Deckmyn Hawaii 2017 Jim De Sitter
Maxime met papa Ignace in Hawaii 2016 (foto: Jim De Sitter)

We kennen Maxime al van kindsbeen af, toen hij er vaak bij was om voor zijn papa te supporteren. Het was dan ook geweldig om met Maxime en Ignace een pint te gaan drinken na de Awards Ceremony in Kona. Dan is Maxime gewoon one of the guys. Vol respect voor de triatleten, met grote ogen kijkend naar de prestaties van een Frederik Van Lierde en anderen. Zelf zit dat er niet in voor Maxime…

Zo schreef Jim De Sitter bijna tien jaar geleden: “Zwemmen, fietsen, lopen,…
We staan er niet bij stil. Voor de meesten van ons gaat dat zonder enig probleem. Voor Maxime Deckmyn gaat bewegen een beetje moeilijker. Bij de geboorte heeft hij hersenschade opgelopen door zuurstof tekort. Hij heeft spastische quadriplegie, een motorische handicap. Zijn spieren staan heel erg gespannen en trekken spastisch samen, waardoor de coördinatie van bewegingen voor hem moeilijk is. Toch was het, mits enige creativiteit, toch mogelijk om Maxime aan een echte triathlon te laten meedoen tijdens de Ben Mariën memorial in Mol…”

Maxime Deckmyn Mol 2006

Lees hier nog eens het verhaal van die ene wedstrijd waarin Maxime zelf triatleet was.

http://3athlon.be/maximes-eerste-triathlon/