Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatlon van Vlaanderen nu ook over de sprintafstand
Nieuws

Triatlon van Vlaanderen nu ook over de sprintafstand

TVV Oudenaarde 2017

Groot nieuws in Oudenaarde deze week. De Triatlon van Vlaanderen is er dit jaar op 9 juli aan zijn zesde editie toe. En voor het eerst krijgt de triatlon met het uitdagende fietsparcours door de Vlaamse Ardennen er nu ook een sprinttriatlon bij. Tegelijk kondigde de Triatlon van Vlaanderen zijn nieuwe hoofdsponsor aan: Sportoase. Niet toevallig, want eind april opent er een gloednieuwe Sportoase in Oudenaarde. Door de link met sponsor Sportoase kunnen we alvast uitkijken naar de gegarandeerde deelname van Sofie Goos en Bart Aernouts. Wil jij de strijd met die twee kleppers aangaan? Dan kan je nu inschrijven voor 9 juli.

Oudenaarde heeft met het Rat Race Team al een sterk triatlonteam, met een brede ledenbasis. Maar gezien de massale belangstelling van het Oudenaardse publiek én de komst van Sportoase naar de hoofdstad van de Vlaamse Ardennen, doet organisator Rob Woestenborghs een gouden zet door ook een sprinttriatlon aan te bieden. Vooral dankzij de 40 km fietsen op het glooiende parcours zou de drempel mogelijk te hoog geweest zijn om nog meer plaatselijke atleten aan te trekken. Nu krijg je de gelegenheid om alsnog te genieten van het parcours én de sfeer rond deze populaire non-drafting kwarttriatlon maar dan met de helft van de afstand. Dat betekent dus 500 meter zwemmen in de Donkvijvers, 20 km fietsen door de Vlaamse Ardennen en 5 km lopen langs de Donkvijver met aankomst en wissels dicht bij elkaar.

Inschrijven kan je hier.