Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Boerekreektriatlon krijgt nieuwe datum en nieuw concept
Geen triatlon
Nieuws

Boerekreektriatlon krijgt nieuwe datum en nieuw concept

Sint-Laureins zwemstart

Eén van de klassiekers van het Belgische triatlon verandert in 2017 van plaats op de kalender én ze presenteren er een nieuw concept. In 1985 trok de eerste editie van de Boerekreektriatlon 16 deelnemers aan. Onder leiding van wijlen Higan Holderbeke groeide de triatlon van Sint-Laureins uit tot een klassieker die vooral bij de liefhebbers van de non-drafting wedstrijden in de smaak viel. 32 jaar later komt de kwarttriatlon te vervallen en gaat Sint-Laureins voor de organisatie van het BK triatlon bij de jeugd én een avond sprinttriatlon.

Sint-Laureins verhuist van begin juni naar 29 juli dit jaar. Met het zwemmen, de wissels en de finish vlakbij elkaar belooft de Boerekreek opnieuw garant te staan voor spektakel tijdens het BK Jeugd. Dat zagen we een paar jaar geleden ook al tijdens het Belgisch kampioenschap Mixed Relay voor jeugdploegen. Naast de 4 wedstrijden voor de jeugdcategorieën staat er op 29 juli ook nog een avondwedstrijd op het programma. Geen kwarttriatlon meer, wel een (non-drafting) sprintwedstrijd met 500 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen.

Charlene Ottevaere Sint Laureins 2016
In 2016 won Charlene Ottevaere de Boerekreektriatlon (foto: SMO-Specialized)

“Een leuke afstand voor de recreant en toegankelijk voor iedereen,” laat Frank Oosterlinck weten, die samen met SMO-Specialized de organisatie overneemt van de Sportraad van Sint-Laureins, al blijven die mee hun schouders onder de Boerekreektriatlon zetten. “De triatlonsport zit tegenwoordig echt in de lift en is voor iedereen toegankelijk mits een gerichte voorbereiding en planning. Met de gekozen afstand hopen we veel regionale deelnemers te trekken. Met 500m zwemmen, 20 km fietsen (non drafting – in groep fietsen verboden) en 5 km lopen hopen we een ook breed publiek te trekken. Je hoeft geen topatleet te zijn om aan deze afstanden deel te nemen. Alhoewel al heel wat toppers en ex-kampioenen hun deelname hebben bevestigd. We hopen die dag meer dan 650 atleten te verwelkomen van jong tot iets ouder.” weet Oosterlinck.

“Ook het aanwezige publiek moet zich vermaken met heel wat gratis randanimatie. Families moeten er een dagje uit van maken. Dus ook voor de kinderen en jeugd zal er heel wat randactiviteiten worden georganiseerd. Voor de jeugd tussen 6 en 11 jaar staat een Ironkid zwemloop op het programma over 100 meter zwemmen en 1 km lopen,” aldus nog Frank.

Alle info vind je op www.smo-specialized.be.