Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Aernouts en Vandendriessche tussen topveld in Cannes
Nieuws

Aernouts en Vandendriessche tussen topveld in Cannes

 

Kenneth VDD GJ Dhaene Bart Aernouts Cannes
Gert-Jan in gesprek met Kenneth en Bart in Cannes (foto: Mario Vanacker)

Morgen zondag vindt de Cannes International Triathlon plaats, de wedstrijd die door veel LD triatleten wordt gezien als de seizoensopener op het Europese vasteland. Steeds meer atleten zakken dan ook af naar de Côte d’Azur waar het deelnemersveld meer dan gezien mag worden. Namen als Sebastian Kienle, Andreas Raelert en Michelle Vesterby toppen de lijst. Wij zijn er met 3athlon.be dan ook maar al te graag ter plaatse bij om dit evenement op de voet te volgen en duiken ook zelf het water in! Twee wedstrijden staan er zondag op het programma maar wij focussen ons vooral op de LD omdat daar 2 Belgische smaakmakers aan de start zullen verschijnen: Bart Aernouts en Kenneth Vandendriessche.

Vandendriessche: “Wedijveren met wereldtop”

Kenneth Vandendriessche is er klaar voor (foto: Mario Vanacker)
Kenneth Vandendriessche is er klaar voor (foto: Mario Vanacker)

Kenneth VDD staat in Cannes voor zijn triatlondebuut in de nieuwe kleuren van het ITZU-team. De regerende Belgisch Kampioen op de Half Distance zet vanaf dit seizoen ook alles op de triatlon. We namen dan ook in Cannes de tijd om het  met Kenneth hierover even te hebben.  “Dit jaar zal ik als volwaardig prof het seizoen aanvatten. Mijn voorbereiding verliep grotendeels in Lanzarote waar ik een belangrijke basis kon leggen om er dit jaar helemaal te kunnen staan. Omdat ik nu als atleet binnen een professioneel team overal van start ga zullen er meer ogen op mij gericht zijn en ook ik verwacht dit jaar een grote stap voorwaarts te kunnen zetten. Dat moet al beginnen hier in Cannes waar ik hoop te kunnen wedijveren met de wereldtop.

Sebastian Kienle is één van de toppers aan de start in Cannes (foto: Mario Vanacker)
Sebastian Kienle is één van de toppers aan de start in Cannes (foto: Mario Vanacker)

 

Binnenkort start ik als titelverdediger in de Volcano Triatlon en daarna volgen de IM 70.3 Barcelona en Luxemburg. In eigen land doe ik Brugge en het BK halve triatlon in Eupen en tot slot staan ook nog de IM 70.3 Lanzarote en Mexico op het programma. Eupen en Lanzarote staan alvast met stip in mijn agenda aangeduid omdat ik die Belgische titel zeker wil verlengen en in Lanzarote, mijn tweede thuis, een gooi wil doen naar die eerste 70.3 zege.”

Bart Aernouts: “Ik focus op mezelf”

Ook Bart Aernouts maakt in Cannes net als vorig jaar zijn opwachting. De atleet van het BMC-Etixx Pro Triathlon team kende in 2016, zoals hij zelf aangaf, geen al te best seizoen maar zijn 8ste plaats op het WK Ironman Hawaii liet ons toch wel het beste vermoeden dat hij er in 2017 weer helemaal zal staan.

“2016 was niet mijn beste seizoen, maar ik kies toch om net zoals vorig jaar hier in Cannes te starten. Niet uit revanchegevoelens maar puur om te kijken waar ik zelf sta na enkele maanden zonder competitie. Dat is trouwens een bewuste keuze. Ieder jaar voelde ik mij sterker en sterker worden maar vorig jaar wilde dat niet lukken, integendeel… Ik had het gevoel dat ik net op elke discipline minder presteerde. Een gevoel dat ik ook op training ondervond en dat liegt meestal niet. Een verklaring heb ik er niet voor maar ik bleef er wel in geloven. Uiteindelijk voelde ik beterschap naarmate Hawaii naderde en met een 8ste plaats zag ik dit ook bevestigd worden. Dit seizoen heb ik nog geen definitieve planning.

Na Cannes staat enkel de Ironman Lanzarote over 5 weken vast op het programma. Daar wil ik mijn deelname voor Hawaii veiligstellen en natuurlijk ook presteren in een sterk deelnemersveld. Kijken naar de rest doe ik niet, ik focus mij uitsluitend op mezelf om mijn eigen topvorm te verbeteren en zo toe te werken naar Hawaii. Via welke weg die dan verloopt zullen we over enkele weken beslissen. En Hawaii, wel ik weet dat die wedstrijd mij echt wel ligt en als alle puzzelstukjes in elkaar vallen, zit een topprestatie er zeker in.”

Topveld in Cannes

Andreas Raelert is ook van de partij in Cannes (foto: Mario Vanacker)
Andreas Raelert is ook van de partij in Cannes (foto: Mario Vanacker)

Bart en Kenneth komen alvast in een ijzersterk deelnemersveld terecht. Met Sebastian Kienle, Andreas Raelert en Maurice Clavel (BMC-Etixx) zal het Duitse geweld zijn opwachting maken net als de Italiaan Alessandro Degasperi. Ook het Franse blok is sterk vertegenwoordigd met Bertrand Billard, Leo Berger, de jonge Dorian Coninx (die van de olympische afstand overkomt) en titelverdediger Etienne Diemunsch.

Bij de dames wordt het uitkijken naar de Deense Michelle Vesterby, de atlete die getraind wordt door Luc Van Lierde en op het einde van vorig seizoen de overwinning pakte in de Ironman van Conzumel. Haar grootste tegenstanders komen eveneens uit Denemarken met Tina Holst en Line Thams en het Franse duo Charlotte Morel en Camille Deligny die we zagen zegevieren vorig jaar in de Challenge Almere-Amsterdam.

Michelle Vesterby, één van de topfavorieten bij de vrouwen (foto: Mario Vanacker)
Michelle Vesterby, één van de topfavorieten bij de vrouwen (foto: Mario Vanacker)