Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Vanhoenacker breekt borsteen bij valpartij
Nieuws

Vanhoenacker breekt borsteen bij valpartij

 

Marino Vanhoenacker 1ste winst 2017

Marino Vanhoenacker is zaterdag 15 april zwaar ten val gekomen met de fiets tijdens een training in Zeeuws-Vlaanderen. Bink werd afgevoerd naar het ziekenhuis van Terneuzen. Daar werd vastgesteld dat hij een breuk in het borstbeen heeft opgelopen. Deze week nog kondigde Marino aan dat hij van plan was om volgende maand deel te nemen aan de Ironman van Lanzarote, maar dat lijkt nu een onhaalbare kaart. Voorlopig wordt hij nauwlettend gemonitord in het ziekenhuis.

“Ik heb mijn borstbeen gebroken en erachter zit een groot hematoom door de impact. Ik blijf dan ook in observatie om te zien of mijn hart en mijn longen niet in de problemen komen door het hematoom en mogelijke zwelling. Ik ben in goede handen en laat zeker weer van me horen als ik weer thuis ben,” liet Bink via zijn facebookpagina weten.

Een gebroken borstbeen vergt normaal een paar weken platte rust, al heeft het lichaam van een topsporter ons al eerder verbaasd. Wij wensen Marino alleszins heel veel beterschap toe.

Bij de valpartij op de fiets zou ook Michael Van Cleven betrokken zijn. Van Cleven, vorige week nog winnaar van de triatlon van Portocolom, is ploeggenoot van Marino en de twee trekken er regelmatig samen op uit om te trainen. Of ook Michael zich blesseerde, is ons nog niet bekend. Vanaf we updates hebben, hoort u het hier als eerste.