Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Bart Aernouts 6de in triatlon van Cannes
Nieuws

Bart Aernouts 6de in triatlon van Cannes

Bart Aernouts Cannes 2017 bike
Bart Aernouts tijdens zijn inhaalrace in Cannes. Hij zou 6de worden. (foto: Mario Vanacker)

Vreugde en verdriet in het kamp van de Belgen zondagmiddag in het Zuid-Franse Cannes. Daar ging het Europese long distance triatlonseizoen van start met de International Triathlon, maar dat werd voor onze landgenoten geen onverdeeld succes. Bart Aernouts kon nog tevreden terugblikken op een mooie zesde plaats na een sterke inhaalrace op de fiets, maar voor Kenneth Vandendriessche eindigde zijn eerste triatlon van het seizoen in een drama.

“Afdaling was als verkeersvrij aangeduid”

Kenneth Vandendriessche samen met Michelle Vesterby uit het water in Cannes (foto: Mario Vanacker)
Kenneth Vandendriessche samen met Michelle Vesterby uit het water in Cannes (foto: Mario Vanacker)

Kenneth kwam al na 35 km op de fiets zwaar ten val. “In een afdaling waar het volgens de briefing volledig verkeersvrij zou zijn, kwam er plots toch een auto uit de tegenovergestelde richting. Ik was tegen hoge snelheid aan het afdalen, probeerde nog te corrigeren. Maar ik moest te hard in de remmen, verloor de controle en ging hard overkop tegen een rotswand aan. Mijn wedstrijd zat er meteen op.” Kenneth was toen net aan een inhaalrace bezig en had op de top Bart Aernouts in zicht. Gelukkig viel het allemaal al bij al wel mee. Een gezwollen knie baarde hem eerst wat zorgen, maar er bleek niks ernstigs aan de hand te zijn voor de atleet van het ITZU Triteam.

Fransen spelen sokken van Aernouts kwijt

Bart Aernouts zette zijn inhaalrace verder, nadat ook hij net als Kenneth een lastig zwemnummer had. Zij kwamen tussen de massa age groupers terecht. Maar het ergste moest nog komen. “Ik had mijn sokken meegegeven in de transition bag na de eerste wissel zodat ik deze kon gebruiken in het lopen. Maar in T2 was geen spoor van mijn kousen te vinden. De Fransen hebben deze blijkbaar in een verkeerde zak gestopt, waardoor ik de 16 km blootsvoets moest lopen. Dat leverde een paar pijnlijke blaren op,” aldus Bart. Al mocht hij niet te hard klagen, want tussen dit topveld is zijn zesde plaats zeker een hoopgevend resultaat voor de rest van het seizoen. 

Sebastian Kienle won verdiend de International Triathlon van Cannes. De Duitser maakte het verschil in het fietsen, waarin hij maar liefst 11 minuten sneller was dan titelverdediger Etienne Diemunsch. Die kwam nog opzetten in de 16 km lopen, maar sneuvelde op de derde plaats. Het zilver was voor de Fransman Leo Bergere. Maurice Clavel was de eerste BMC-Etixx atleet op de vierde plaats. Andreas Raelert werd vijfde en na 4u05’25 kwam Bart Aernouts als zesde binnen.

Jaryd De Mooij werd knap 28ste en eerste Belgische age grouper. Hij was net iets sneller dan Francois Reding, die 29ste werd. Alexandre Cellier pakte de 43ste plaats en onze Gert-Jan D’haene werd vijfde Belg met een uitstekende 62ste plaats. Iets verderop volgden ook nog Dieter Uyttersprot en Ludovic Vuegen.

Bij de vrouwen klopte Emma Bilham de topfavorietes op een indrukwekkende manier. Emma won in 4u31’14, goed voor een 34ste plaats overall. Charlotte Morel moest 7 minuten toestaan en nog eens drie minuten later kwam de verrassende Johanna Daumas Carrier als derde over de streep. Topfavoriete Michelle Vesterby, getraind door Luc Van Lierde, werd vierde in 4u42’57.

Maandag mag u hier een uitgebreider verslag met reacties verwachten van onze redacteur ter plaatse.