Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jochen Neyrinck is terug en wint in Ruddervoorde
Neyrinck met Vandermoere en Boterberge (foto: Johan Tack)
Duathlon

Jochen Neyrinck is terug en wint in Ruddervoorde

Neyrinck met Vandermoere en Boterberge (foto: Johan Tack)
Neyrinck met Vandermoere en Boterberge (foto: Johan Tack)

Jochen Neyrinck heeft zondag de duatlon van Ruddervoorde gewonnen. Dat zal een stevige opsteker zijn voor Jochen die bijna anderhalf jaar buiten strijd is geweest. In Geluwe knoopte hij een paar weken geleden terug aan met de competitie, maar in Ruddervoorde was het nog eens ouderwets prijs. De echte duatlontoppers ontbraken in een wedstrijd met slechts 50 deelnemers, maar met Hannes Vandermoere kreeg Jochen toch een sterke tegenstander.

Start bij de mannen (foto: Johan Tack)
Start bij de mannen (foto: Johan Tack)

Hannes Vandermoere probeerde Neyrinck te verschalken met een snelle loopstart, maar Jochen counterde en bleef in zijn spoor. Achter de twee leiders viel meteen een enorm gat. In het fietsen ging Neyrinck zelf in de aanval en hij slaagde erin om weg te rijden van Vandermoere. Neyrinck pakte zo zijn eerste overwinning sinds lang. Vandermoere werd tweede en Jurgen Boterberge pakte de derde plaats.

Lotte Claes (3de van links) wint bij de vrouwen (foto: Johan Tack)
Lotte Claes (3de van links) wint bij de vrouwen (foto: Johan Tack)

Bij de vrouwen was het uitkijken naar Xterra age group vice-wereldkampioene Sjoukje Dufoer. Maar het was de jonge Lotte Claes die in de eerste run het verschil maakte. Sjoukje en Gina De Boeck kwamen nog wat dichter in het fietsen maar in de slotrun pakte Claes de overwinning voor Dufoer en De Boeck.

Op Focus WTV vind je een beeldverslag van de duatlon van Ruddevoorde.

Uitslagen Ruddervoorde