Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Omstreden Hawaii tombola krijgt verrassende winnares
Nieuws

Omstreden Hawaii tombola krijgt verrassende winnares

 

Kristien Neelen Karen Steurs Grand Raid 2017

Er was heel wat rond te doen, zeker op de social media, toen Ironman een paar weken geleden aankondigde maar liefst 10 slots voor Hawaii te verloten onder de deelnemers van de Ironman van Maastricht voor iedereen die zich voor 9 april zou inschrijven voor de Nederlandse volledige triatlon. Door het al maar stijgende niveau, zeker in de Europese Ironman wedstrijden, wordt het immers alsmaar moeilijker om een kwalificatie af te dwingen. Dat per lottrekking nu willekeurig tien atleten een toegangsticket voor het WK krijgen, valt niet overal in goede aarde. Maar het kan wel tot verrassingen leiden. Want bij de eerste zeven prijswinnaars zit nu ook een Belgische… en ze is niet van de minste.

Karen Steurs wordt 3de in Brasschaat (foto: Johan Tack)
Karen Steurs wordt 3de in Brasschaat (foto: Johan Tack)

Karen Steurs verkondigde deze week op facebook het heuglijke nieuws dat ze uitgeloot is voor deelname aan het WK in Hawaii. Daarvoor moet ze nog wel 925 dollar (en daarbij 8% toeslag) neerleggen én het bewijs leveren van een finish in minstens een halve triatlon tussen oktober vorig jaar en september dit jaar. Maar dat lijkt voor Steurs geen probleem te gaan worden. Karen was tot 2003 een absolute topper in het triatlon en duelleerde samen met leeftijdsgenote Heidi Veramme regelmatig met de damestop in België.

Karen Steurs 2000 Geel Jef CLeemput
Karen Steurs in 2000 in de Superprestige triatlon van Geel (foto: Jef Cleemput)

Nadien koos ze voor wielrennen, maar internationaal staat ze vooral bekend als winnares van de Crocodile Trophy in 2008. Sinds twee jaar doet ze opnieuw wat meer aan triatlon met vorig jaar een knappe derde plaats in de Sportoase halve triatlon van Brasschaat. Dit seizoen werd ze, bijna exact een maand geleden, vice-Belgisch kampioene cross duatlon in Geel.

05karen-steurs-tired-but-ha.jpg
Karen Steurs, in 2008 winnares van de Crocodile Trophy

Voor Karen Steurs wordt het haar Ironman debuut op zondag 6 augustus in Maastricht, waar ze uitkomt in de F35 categorie. Daarin is maar één slot te verdienen. We zijn ervan overtuigd dat Karen alsnog voor de winst zal gaan. Vorig jaar moest je daarvoor een 10u45 neerzetten. De atlete van het Bioracer team bewees in de Grand Raid van Nisramont alvast de goede vorm te hebben. Daar won ze samen met Kristien Nelen de duo-wedstrijd. Wij kijken er alvast naar uit om haar er in oktober in Kona bij te hebben!