Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tine Deckers maakt van Ironman Texas eerste hoofddoel
Nieuws

Tine Deckers maakt van Ironman Texas eerste hoofddoel

Tine Deckers Texas

Dit weekend doet Tine Deckers een gooi naar kwalificatie voor Hawaii. Ze staat zaterdag 22 april aan de start van het North-American Championship, de Ironman van Texas. De volledige Ironman (3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en een marathon lopen) is meteen haar hoofddoel van het voorjaar. Winnen betekent immers rechtstreekse kwalificatie voor het WK Ironman in Hawaï en een aardige winstpremie. 

Haar deelname kwam even in het gedrang toen Tine in maart in de Ironman 70.3 van Puerto Rico met volle fietssnelheid tegen een vrijwilliger botste. Haar schouder was zwaar gehavend en pijnlijk, maar met een slap lesion en zware contusies bleek de schade nog mee te vallen. Ze kon de eerste drie weken na het ongeval niet zwemmen omdat ze haar arm niet kon opheffen. Maar de andere disciplines konden wel en dus werd tijdens een laatste stage in Lanzarote de klemtoon verschoven naar fietsen (1020 km) en lopen (160 km).

Een dag voor de wedstrijd kan Tine met vertrouwen zeggen dat ze klaar is voor de wedstrijd. Ondanks de onzekerheid over het zwemmen blijft haar ambitie groot. Een podiumplaats is het doel, de zege niet onrealistisch: “Ik voel mij al de hele week goed, ben uitgerust en hoop dat mijn goeie vorm er zaterdag uit komt. Ondanks mijn beperkt volume zwemmen hoop ik dat ik niet te veel tijd verlies. Ik heb naar mijn gevoel weinig verval maar het blijft koffiedik kijken en afwachten tot in de wedstrijd zelf. Om te winnen ga ik op de fiets moeten afrekenen met een aantal sterke lopers. Daar zou het schoentje kunnen wringen. Het heuvelachtig parcours van de afgelopen jaren is vervangen door rondjes op een lange, vlakke toll road. Het is een snelle weg en als er weinig wind staat kunnen mijn concurrenten makkelijker bij elkaar blijven. Toch ga ik voor een parcoursrecord om zo mijn slag proberen te slaan. Op training heb ik leuke dingen laten zien in het lopen. Het vertrouwen is er. Het grote gevaar zit in de weersomstandigheden. Als het warm wordt is het hier ook zeer vochtig en zijn hydratatie en zout zeer belangrijk. Als het gaat regenen kan het hier onstuimig worden en gevaarlijke condities creëren”.  De weersverwachtingen zijn somber met mogelijk onweer tijdens de wedstrijd.

De Ironman Texas start om 6u25 lokale tijd, 13u25 Belgische tijd.