Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Alleen Brownlee sterker dan Heemeryck in Gran Canaria
Nieuws

Alleen Brownlee sterker dan Heemeryck in Gran Canaria

Pieter Heemeryck gran canari

Pieter Heemeryck pakte zaterdag nog eens ouderwets hard uit met een tweede plaats in de Challenge Gran Canaria, een triatlon over de halve afstand. De enige die in het fietsen én het lopen nog een stuk boven onze landgenoot uitstak, was olympisch kampioen Alistair Brownlee. De Brit zette zijn ambities op de lange afstand stevig in de verf door een dominante overwinning. Heemeryck was overigens niet de enige Belg die het goed deed.

Ook Stenn Goetstouwers was van de partij in Mogan, maar hij verloor de voeling met de kopgroep in het zwemmen en verloor iets meer dan een minuut. In het fietsen hield hij vrij goed stand en in de halve marathon liep de Tank van Wuustwezel naar de achtste plaats. Hij finishte in 4u23’13, op twintig minuten van winnaar Brownlee en op 12 minuten van Heemeryck.

 

AListair Brownlee Gran Canaria

Pieter kwam samen met Brownlee en Manuel Kung uit het water na 2 km zwemmen. Een opvallende achtervolger was Sven Van Luyck, die in het zwemmen nauwelijks twintig seconden verloor. Hij kreeg in de eerste helft van het fietsparcours Pieter Heemeryck te pakken en de twee Belgen gingen samen in achtervolging op Brownlee. Die reed echter sterk en fietste steeds verder weg van de concurrentie. Brownlee wisselde na 90 km met een voorsprong van net geen zes minuten op de twee Belgen. Helaas hield het verhaal van Van Luyck nog voor halfweg de 21 km lopen op. Hij stapte uit de wedstrijd met een contractuur of scheurtje in de kuit. 

 

Ook in het lopen bleef Brownlee sterk presteren. Hij liep zelfs nog uit op Heemeryck, die een heel knappe tweede plaats pakte. Maxime Verstraete werd 20ste. Sanne Swolfs liep een tijd in 5de positie. “Ik begon zelfs even van et podium te dromen, maar in de slotfase speelde mijn knie te veel op en moest ik uitstappen,” aldus een ontgoochelde Sanne.

Emma Pallant Gran Canaria

 

Bij de vrouwen was BMC-Etixx aan het feest met Emma Pallant. In een spannende strijd haalde ze het van Lucy Charles en wereldkampioene Ironman Daniela Ryf. Bij de age groupers werd Hugo Debusscher 15de overall en knap 2de bij de M45. Bruno Dedecker deed nog beter en won de M50 age group. Bij de vrouwen wist Sweta Meersman niet wat haar overkwam. In haar allereerste internationale halve triatlon pakte ze de tweede plaats overall bij de age group dames, wat haar ook zilver opleverde in de F25 categorie. 

Uitslagen Gran Canaria