Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tine Deckers vijfde in Ironman Texas
Nieuws

Tine Deckers vijfde in Ironman Texas

Clarke Schildknecht BMC Etixx IM Texas 2017

De continentale kampioenschappen leveren in het Ironman circuit een directe kwalificatie op voor Hawaii en dat betekent telkens heel wat strijd. Ook in Texas was het zaterdagavond Belgische tijd niet anders. In het North-American championship flirtte Tine Deckers een hele tijd met het podium. De Leuvense haalde een knappe vijfde plaats in een spannende wedstrijd. Bij de mannen ging het er nog harder aan toe met maar liefst vijf man die sub-8 gingen. Onder hen twee BMC-Etixx atleten.

Ronnie Schildknecht pakte de tweede plaats in 7u56’21. Will Clarke maakte het feestje van het Belgisch internationale profteam compleet met een vierde plaats in 7u59’02. De winst ging naar Matt Hanson. Die won in een scherpe tijd van 7u52’44. Held van de dag voor veel Amerikanen was Andrew Starykowicz. Die haalde zoals altijd hard uit op de fiets en met zijn 4u01’14 over de 180 km kwam hij wel heel erg dicht bij een historische prestaties. Helaas betaalde Starky dat alweer cash in de marathon. Hij zakte van de leidersplaats ver terug naar de 25ste plaats.

Bij de vrouwen pakte zwemster Lauren Brandon stevig uit. Met een zwemtijd van 48’25 gaf ze iedereen, inclusief de mannen, het nakijken. Ze bleef op de fiets dan ook lange tijd aan de leiding. Onze landgenote Tine Deckers verloor elf minuten op de leidster, maar knokte zich in de 180 km naar voor. Ze maakte meer dan vijf minuten goed op Brandon, met de andere concurrentes voor het podium in haar buurt. Vanaf het begin van de marathon werd het regelmatig haasje over spelen. Tine pakte nog een aantal dames die voor haar wisselden terug, maar het gevaar kwam vanuit de achtergrond met onder andere de Deense Maja Stage Nielsen, de Oostenrijkse Michaele Herlbauer en de Amerikaanse Jodie Robertson. Brandon wisselde in T2 nog als eerste maar daarachter volgden een zestal dames op korte afstand van elkaar, met onder hen Tine.

Tine Deckers finish IM Texas 2017

Deckers had geen reactie op de versnelling van Robertson die in 8u56’32 naar de overwinning liep. Ook Herlbauer bleek een maatje te groot. De Oostenrijkse liep met een 3u02 naar een eindtijd van 8u59’31 en pakte de tweede plaats. Tine liep een degelijke marathon en bleef constant voeling houden met Nielsen en Alicia Kaye. Bovendien kwam ze steeds dichter bij de eerdere leidster Lauren Brandon. Die moest er in de slotfase aan geloven. Tine schoof zo door naar een knappe vijfde plaats in 9u06’08, op minder dan anderhalve minuut van plaats 4 en op vijf minuten van het podium.